icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Reviews van VGZ zorgverzekering


VGZ zorgverzekering

Totaalscore

303 reviews
  • Informatievoorziening
  • Klantenservice
  • Afhandeling betaling
  • Prijs-kwaliteit
303 reviews

Anoniem

20 september 2018

Na een lange zieke periode was het tijd voor revalidatie volgens de bedrijfsarts, arts ziekenhuis, revalidatiearts. Alle ogen stonden de zelfde kant op. Helaas schijnt het zo te zijn dat VGZ vooraf een machtiging/toestemming wil geven. De 1e aanvraag afgewezen. 2e aanvraag zou te veel op de 1e lijken. Met de 3e aanvraag komen ze met weer een andere reden. Ook is er een 4e aanvraag ingediend enkele maanden geleden. Ik heb gewoon recht op revalidatie zoals genoemd in de basisverzekering. Helaas gaat de kantoorklerk van VGZ op de stoel van de dokter zitten en wil de machtiging niet afgeven. Ook de arts van het ziekenhuis heeft reeds een brief geschreven! Tja als ik dit van te voren had geweten, dan had ik uiteraard nooit voor VGZ gekozen. Een hele nare zorgverzekeraar.


Gert-Jan

12 september 2018

Oplichters. Iets anders kan ik er niet van maken. Adverteren groot met het feit dat preferente medicatie niet van het eigen risico afgaat maar als je een keer klant bent komt de praktijk. Mijn vrouw is chronisch ziek (Epilepsie). De medicatie slokt ieder jaar het eigen risico op en daardoor dachten we goedkoper uit te zijn bij VGZ. Vooraf gecontroleerd of haar medicatie onder de preferente medicijnen viel en dat was het geval. Al snel na het overstappen kreeg ze een ander merk medicatie zonder dat haar arts dit had voorgeschreven. Volgens VGZ was de preferente medicatie niet meer leverbaar. En dan gaat het alsnog van het eigen risico af. Daarnaast worden veel kosten niet automatisch vergoed door VGZ maar moet je deze zelf declareren. Zo werd een ambulancerit en ziekenhuisbezoek op vakantie geweigerd door VGZ en kregen we de rekeningen thuisgestuurd om zelf voor te schieten.


Wendy

4 september 2018

Rotterdam pakket lekker allemaal collectief dan krijg je maandelijks € 10 van de Gemeente Rotterdam. Hup iedereen overstappen en nu alles bij het VGZ zit de € 10 schrappen 😡 Maandpremie € 168,00 en eigen bijdrage € 50. Bloedprikken € 41,10 voor reuma test dan blijf er €8,90 over!!! Oxezapam recept van huisarts betalen bij aphoteek € 18,00 Ik bellen naar VGZ nee mevrouw stuur u declaratie maar op u heeft een Rotterdam pakket dat krijg u vergoed, niet dus. Sterker nog word niet eens opgenomen in de eigen bijdrage 😈 Ik vind de VGZ oplichterij want maandelijks 168,00 met een uitkering is een boel geld. Ik wil overstappen einde jaar naar goedkopere zorg en zelf sparen voor de eigen bijdrage. Dit is te nep....


JorritR

24 augustus 2018

Matige dekking, ook met tandplus pakket gewoon bij tandartsrekeningen.


Sjan van Limpt

17 augustus 2018

Amateurs inderdaad. Toezegging via klantenservice dat ik iets vergoed krijg. Paar keer zelfs gebeld voor de zekerheid want we hadden het al een keer meegemaakt dat we verkeerde informatie kregen via klantenservice (telefonistes noem ik ze voortaan). En daar achteraan moesten. Vervolgens toch niet vergoed krijgen??? Onze klantenservice mag daar niet over beslissen! Hallo?????? Wij gaan procederen.