icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Overweeg je een VGZ zorgverzekering af te sluiten? Voor de meest noodzakelijke zorg zit je goed met de basisverzekering van VGZ. De basiszorgverzekering is bij bijna elke zorgverzekeraar hetzelfde.

Wil je ook een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld je tandarts of fysiotherapeut dan kun je je bijverzekeren met een aanvullende VGZ-verzekering.

Meer zorgnieuws?

Wil jij als eerste weten wat er verandert rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de ZorgAlert. We houden je per e-mail op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

Zorgalet Ipad met bol 1200x800

Contactgegevens VGZ

 • Telefoonnummer:
  (0900) 84 90 (lokaal tarief)
 • E-mail:
 • Website:
  http://www.vgz.nl/
 • Adres:

  Coöperatie VGZ
  Postbus 445
  5600 AK Eindhoven

VGZ zorgverzekering afsluiten

Via de Consumentenbond kun je zorgverzekeringen van VGZ vergelijken met andere zorgverzekeringen. De Consumentenbond adviseert welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Is een VGZ zorgverzekering ook de beste en voordeligste keus in jouw persoonlijke situatie? Of past toch een andere zorgverzekering beter bij je? Je komt er snel achter door je persoonlijke wensen in te vullen in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond. Het pakket met de laagste prijs en de beste prijs-kwaliteit verhouding komt automatisch naar voren. 

Ook een zorgverzekering afsluiten of een zorgverzekering vergelijken? Maak gebruik van de Zorgvergelijker van de Consumentenbond!

Lees meer over vergoedingen van de VGZ zorgverzekering.

Over VGZ zorgverzekering

VGZ gaat voor goede zorg voor u. Samen met u en zorgaanbieders wil VGZ de zorg slimmer organiseren.

VGZ heeft verschillende soorten basisverzekeringen. Met de VGZ Eigen Keuze (restitutiepolis) heb je vrije zorgkeuze. Voor de hoogte van de vergoeding die je krijgt voor je zorgkosten maakt het dan niet uit naar welke zorgverlener je gaat.

VGZ Ruime Keuze (naturapolis) is iets goedkoper, maar daarbij heb je geen vrije zorgkeuze. Via de Zorgvergelijker en via de website van VGZ kun je bekijken bij welke zorgverleners je terecht kunt. Ga je naar een zorgverlener waarmee VGZ geen contract heeft? Dan moet je een deel van de kosten zelf betalen.

VGZ Goede Keuze (naturapolis) is de goedkoopste basisverzekering van VGZ. Ook bij deze verzekering heb je geen vrije zorgkeuze, maar daarnaast zijn er wat extra dingen waar je rekening mee moet houden: kraamzorg kun je het beste aanvragen via de kraamzorglijn van VGZ en hulpmiddelen en geneesmiddelen moet je (online) bestellen bij de vaste leveranciers van VGZ. Ga je met een VGZ Goede Keuze polis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je een lagere vergoeding dan bij de VGZ Ruime Keuze polis.

Wil je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten bij VGZ? Dan kun je te maken krijgen met een acceptatieprocedure. Dit geldt alleen voor de 2 meest uitgebreide pakketten. Voor de andere aanvullende verzekeringen geldt geen acceptatieprocedure.

Als je een zorgverzekering van VGZ afsluit via de Consumentenbond, krijg je 7% korting op de basisverzekering en 10%  korting op de aanvullende pakketten. De korting geldt niet voor de tandpakketten en Alles-in-1-pakketten en er is een afwijkende korting van 5% voor de basisverzekering VGZ Goede Keuze.