icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Overweeg je een VGZ zorgverzekering af te sluiten? Voor de meest noodzakelijke zorg zit je goed met de basisverzekering van VGZ. De basiszorgverzekering is bij bijna elke zorgverzekeraar hetzelfde.

Wil je ook een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld je tandarts of fysiotherapeut dan kun je je bijverzekeren met een aanvullende VGZ-verzekering.

Contactgegevens VGZ

 • Telefoonnummer:
  0900 - 84 90
 • E-mail:
 • Website:
  https://www.vgz.nl/
 • Adres:

  Coöperatie VGZ
  Postbus 445
  5600 AK Eindhoven

VGZ zorgverzekering afsluiten

Via de Consumentenbond kun je zorgverzekeringen van VGZ vergelijken met andere zorgverzekeringen. De Consumentenbond adviseert welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Is een VGZ zorgverzekering ook de beste en voordeligste keus in jouw persoonlijke situatie? Of past toch een andere zorgverzekering beter bij je? Je komt er snel achter door je persoonlijke wensen in te vullen in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond. Het pakket met de laagste prijs en de beste prijs-kwaliteit verhouding komt automatisch naar voren. 

Over VGZ zorgverzekering

VGZ gaat voor goede zorg voor u. Samen met u en zorgaanbieders wil VGZ de zorg slimmer organiseren.

VGZ heeft verschillende soorten basisverzekeringen. De VGZ Eigen Keuze is een combinatiepolis.

VGZ Ruime Keuze (naturapolis) is iets goedkoper, maar daarbij heb je geen vrije zorgkeuze. Via de Zorgvergelijker en via de website van VGZ kun je bekijken bij welke zorgverleners je terecht kunt. Ga je naar een zorgverlener waarmee VGZ geen contract heeft? Dan moet je een deel van de kosten zelf betalen.

VGZ Basis Keuze (naturapolis) is de goedkoopste basisverzekering van VGZ. Ook bij deze verzekering heb je geen vrije zorgkeuze, maar daarnaast zijn er wat extra dingen waar je rekening mee moet houden: kraamzorg kun je het beste aanvragen via de kraamzorglijn van VGZ en hulpmiddelen en geneesmiddelen moet je (online) bestellen bij de vaste leveranciers van VGZ. Ga je met een VGZ Basis Keuze polis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je een lagere vergoeding dan bij de VGZ Ruime Keuze polis.