icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gebruik deelauto's buiten Amsterdam redelijk onbekend

Nieuws
|
Je auto delen via een autodeelwebsite zoals Snappcar groeit de afgelopen jaren. Vooral in Amsterdam neemt het aantal automobilisten die hun auto verhuren aan particulieren via Snappcar toe: in december stond de teller op 18.000. Het aantal transacties in Amsterdam in 2015 via Snappcar bedroeg bijna 10.000: een stijing van bijna 40% ten opzichte van 2014. De rest van het land blijft ver achter.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:21 januari 2016

Auto 220x170

Te weinig deelauto's

De overheid streeft naar een netwerk van 100.000 deelauto's in 2018 ('Green Deal'). Maar is dat haalbaar? Landelijk kiest nog maar 1% van de automobilisten voor een deelauto. Dat zijn dan vooral jongeren en mensen in steden. Dit blijkt uit recent onderzoek van leasemaatschappij LeasePlan Nederland.

Meer mensen zouden bereid zijn een deelauto te gebruiken als ze weten hoe het werkt en als er voldoende auto's beschikbaar zijn. Maar omdat deelauto's zo onbekend zijn, staan er te weinig auto's klaar. Het is natuurlijk prettiger als je een deelauto om de hoek kunt pakken om bijvoorbeeld een grote aankoop te vervoeren of een tripje te maken.

Autodeelverzekering

Ben je van plan om je auto te delen? Met een autodeelverzekering deel je een auto met bekenden en draai je niet op voor de schade aan je auto die anderen veroorzaken. En je behoudt je schadevrije jaren.

Bron: Leaseplan Nederland, Snappcar

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen