icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Test autoverzekeringen

Gebruik deelauto's buiten Amsterdam redelijk onbekend

Nieuws|Je auto delen via een autodeelwebsite zoals Snappcar groeit de afgelopen jaren. Vooral in Amsterdam neemt het aantal automobilisten die hun auto verhuren aan particulieren via Snappcar toe: in december stond de teller op 18.000. Het aantal transacties in Amsterdam in 2015 via Snappcar bedroeg bijna 10.000: een stijing van bijna 40% ten opzichte van 2014. De rest van het land blijft ver achter.

Marlies Feytens

Marlies Feytens , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:21 januari 2016

Auto 220x170

Te weinig deelauto's

De overheid streeft naar een netwerk van 100.000 deelauto's in 2018 ('Green Deal'). Maar is dat haalbaar? Landelijk kiest nog maar 1% van de automobilisten voor een deelauto. Dat zijn dan vooral jongeren en mensen in steden. Dit blijkt uit recent onderzoek van leasemaatschappij LeasePlan Nederland.

Meer mensen zouden bereid zijn een deelauto te gebruiken als ze weten hoe het werkt en als er voldoende auto's beschikbaar zijn. Maar omdat deelauto's zo onbekend zijn, staan er te weinig auto's klaar. Het is natuurlijk prettiger als je een deelauto om de hoek kunt pakken om bijvoorbeeld een grote aankoop te vervoeren of een tripje te maken.

Autodeelverzekering

Ben je van plan om je auto te delen? Met een autodeelverzekering deel je een auto met bekenden en draai je niet op voor de schade aan je auto die anderen veroorzaken. En je behoudt je schadevrije jaren.

Bron: Leaseplan Nederland, Snappcar

Lees ook:

Snappcar: auto huren bij je buren

Een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil en dat is natuurlijk zonde! Via Snappcar kun je je eigen auto te huur aanbieden bij anderen en als je zelf geen auto hebt, kun je vrij gemakkelijk een auto huren bij een van je buren. Zo werkt Snappcar.

Meer over delen en lenen.

snappcar-app