! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Consumenten vinden overstappen autoverzekering makkelijk

Nieuws|Overstappen van autoverzekering levert nauwelijks stress op en bespaart veel geld. Dat blijkt uit een panelonderzoek onder ruim 800 respondenten. Een meerderheid noemt het kiezen en oversluiten van een autoverzekering zelfs makkelijk.

Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op:19 juli 2018

premies-vergelijken

Geen jaarlijkse gewoonte

Volgens de deelnemers aan het online panelonderzoek is overstappen makkelijk én levert het een leuke besparing op. Toch maken ze geen jaarlijkse gewoonte van overstappen van autoverzekering. De meerderheid van de consumenten die weleens overstapt, deed dat minstens 4 jaar geleden voor het laatst. Wij raden aan om regelmatig autoverzekeringen te vergelijken omdat de premies en voorwaarden jaarlijks en vaak ook tussentijds aangepast worden.

CB-Poll-Kiezen-Nieuwe-Autoverzekering2b

Zonder ervaring negatiever

We vroegen ook naar de beleving van consumenten die geen ervaring hebben met overstappen. Eenderde verwacht dat het kiezen van een nieuwe autoverzekering makkelijk is. Van de respondenten denkt 15% dat het heel moeilijk is. Bij consumenten die ervaring hebben met overstappen is dat slechts 4%.

Aantrekkelijke aanbieding

Consumenten kunnen eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en afsluiten via de Vergelijker Autoverzekeringen. Bijna 1 op de 5 ondervraagden zegt af te gaan op het advies van de verzekeraar of tussenpersoon. Ook verzekeren veel consumenten de auto via de autodealer of het collectief van de werkgever. Hoewel dat natuurlijk een prima aanbieding kan zijn, loont het vaak om te checken of je beter kunt overstappen naar een andere verzekeraar.

Doe mee

Aan het onderzoek deden ruim 800 panelleden mee. Iedereen kan deelnemen aan het Consumentenbond Internetpanel. Ook als je geen lid (meer) bent van de Consumentenbond. Met jouw bijdrage help je ook andere consumenten. 

Doe mee aan onze panelonderzoeken

Onze panelleden helpen ons aan meningen over en ervaringen met producten en diensten die wij onderzoeken. Word ook lid van ons panel en help hiermee ook andere consumenten.

Meld je aan

Internetpanel 1

Lees ook: