icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkoopste autoverzekering berekenen

De premies voor autoverzekeringen kunnen sterk verschillen en verzekeraars passen de prijzen regelmatig aan. Hoeveel je betaalt, hangt af van verschillende zaken. Zoals het type auto, je leeftijd, woonplaats en het aantal jaren dat je al rijdt zonder schade of claim. Je kunt de premie het beste elk jaar opnieuw berekenen

Via de Consumentenbond kun je de autoverzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden. Binnen enkele minuten weet je welke autoverzekering het best bij jou past. Je krijgt een persoonlijk en onafhankelijk overzicht met actuele premies. Je kunt dan vergelijken op prijs, kwaliteit en reviews. 

Premie berekenen: regelmatig opnieuw

Het is de moeite waard om je autoverzekering regelmatig opnieuw te berekenen. Vergelijk bijvoorbeeld de premie en voorwaarden zodra er iets verandert in je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld na een verhuizing of de aanschaf van een nieuwe auto. Maar ook je leeftijd, ouder worden van de auto of een schadeclaim kunnen van invloed zijn op de premie die je betaalt.

Autoverzekeringen vergelijken en afsluiten

Denk bij het het berekenen en afsluiten van een nieuwe autoverzekering aan het volgende: 

  • Kenteken en meldcode van de auto.
  • Je persoonlijke gegevens: geboortedatum, postcode en huisnummer. Je woonplaats kan van invloed zijn op je verzekeringspremie.
  • Schadevrije jaren. Deze staan op je polisblad. Je kunt ze ook opvragen bij je verzekeraar.
  • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt of denkt te gaan rijden. Gemiddeld rijden Nederlanders 12.000 tot 15.000 kilometer per jaar.
  • Zeg je oude autoverzekering op als je een nieuwe autoverzekering afsluit.
Autoverzekeringvergelijker.1200x800