icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Waarde auto belangrijk bij keuze dekking autoverzekering

Nieuws
|
Twijfel je over het aanpassen van je dekking, staar je dan niet blind op de leeftijd van de auto maar kijk ook naar de autowaarde. Wanneer je te maken krijgt met schade die je niet op een ander kunt verhalen, draai je met een WA-dekking zelf op voor de kosten. Met onze keuzehulp autoverzekeringen helpen we je bij het maken van een goed overwogen keuze voor de dekking van je autoverzekering.
Gerard Kroon

Gerard Kroon   Expert Geld & VerzekeringenGepubliceerd op:1 maart 2018

autoverzekering-keuzehulp

Autowaarde langer behouden

Auto’s gaan langer mee dan vroeger en behouden langer hun waarde. Volgens cijfers van Bovag is de gemiddelde leeftijd waarop auto’s worden gesloopt de afgelopen 20 jaar gestegen van ruim 13 naar 18 jaar. Het is dan ook niet vreemd wanneer automobilisten langer een uitgebreidere dekking voor hun autoverzekering aanhouden.

Welke risico's verzekeren

Een oudere auto kan namelijk nog steeds duizenden euro waard zijn. Als je alleen een WA-dekking hebt zul je dit bedrag zelf moet ophoesten bij eigengemaakte schade, vandalisme of diefstal. Welke verzekeringsdekking je kiest hangt af van meer factoren, zoals eigen financiële middelen, de premie en een lening die je mogelijk afsloot voor de auto.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen