icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ook Ohra meet rijgedrag

Nieuws
|
Als eerste grote verzekeraar is Ohra een proef gestart waarbij klanten voor goed rijgedrag worden beloond met een lagere premie. Tijdens de proef, die loopt van begin maart tot eind mei, krijgen de deelnemers een apparaat in hun auto dat het rijgedrag registreert en doorgeeft aan de verzekeraar.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 4 maart 2015

rijstijl

In een bijbehorende app kunnen klanten zien hoe goed hun rijgedrag scoort, in de vorm van een 'ritscore'. Daarbij kunnen zij tijdens de proef 35% korting op hun premie krijgen. Onbekend is hoe Ohra omgaat met de privégegevens van klanten die meedoen.

Rijstijl registratie

De proef van Ohra staat niet op zichzelf; eerder al lanceerde de kleinere aanbieders Fairzekering, Whoosz en PolisVoorMij initiatieven die je rijstijl registreren in ruil voor premiekorting. De zogenoemde chipin van Fairzekering lijkt het meest op het apparaatje van Ohra. ‘We hebben enkele honderden verzekeringen verkocht en die mensen rijden nog veiliger dan we hadden verwacht. Op je rijgedrag letten loont dus’, zegt mede-oprichter Hans Gerritsen van Fairzekering, dat de basispremie in de loop van maart daarom behoorlijk denkt te kunnen verlagen.

Privacy

De Consumentenbond volgt deze ontwikkelingen nauwlettend en vraagt zich af of de verzamelde data niet wordt gebruikt om in de toekomst mensen uit te sluiten of toeslagen te berekenen. Discusseer mee op onze community op de stelling: korting op mijn verzekeringspremie is mij meer waard dan mijn privacy.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.