icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pechhulp niet meer geregistreerd in CIS

Nieuws
|
Stichting CIS roept alle verzekeraars op pechhulpmeldingen niet meer als claim te registreren. Verzekeraars gaan hier nu verschillend mee om.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:25 februari 2020

Nieuws pech Autoverzekering

Stichting CIS verzoekt alle verzekeraars pechhulpmeldingen voor motorvoertuigen niet te registreren en eerdere registraties te verwijderen. Registraties in de databank worden door verzekeraars geraadpleegd bij het beoordelen van nieuwe klanten. ‘Het is raar dat wanneer je auto een paar keer niet start, je hierdoor geen verzekering meer kunt afsluiten’, aldus CIS-directeur Anne van Doorn.

Twee verzekeraars, waaronder Promovendum/National Academic, registreren pechhulpmeldingen momenteel wel. De meeste motorrijtuigenverzekeraars doen dit niet als het gaat om bijvoorbeeld een lege accu of lekke band. Andere vormen van hulpverlening, die vaak via een schadeformulier verlopen, worden wel geregistreerd.

Kifid-uitspraak

Aanleiding van de brief is een recente Kifid-uitspraak. Een klant klaagde bij het klachtenloket omdat hij vanwege pechhulpclaims bij 2 aanbieders geen autoverzekering afsluiten. De man riep in ruim een jaar tijd 3 keer de hulp in van SOS Pechhulp, een dienst van verzekeraar National Academic. Volgens het Kifid waren de registraties terecht omdat pechhulp een verzekeringsproduct is.

Meer lezen:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen