! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pechhulp niet meer geregistreerd in CIS

Nieuws|Stichting CIS roept alle verzekeraars op pechhulpmeldingen niet meer als claim te registreren. Verzekeraars gaan hier nu verschillend mee om.

Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op:25 februari 2020

Nieuws pech Autoverzekering

Stichting CIS verzoekt alle verzekeraars pechhulpmeldingen voor motorvoertuigen niet te registreren en eerdere registraties te verwijderen. Registraties in de databank worden door verzekeraars geraadpleegd bij het beoordelen van nieuwe klanten. ‘Het is raar dat wanneer je auto een paar keer niet start, je hierdoor geen verzekering meer kunt afsluiten’, aldus CIS-directeur Anne van Doorn.

Twee verzekeraars, waaronder Promovendum/National Academic, registreren pechhulpmeldingen momenteel wel. De meeste motorrijtuigenverzekeraars doen dit niet als het gaat om bijvoorbeeld een lege accu of lekke band. Andere vormen van hulpverlening, die vaak via een schadeformulier verlopen, worden wel geregistreerd.

Kifid-uitspraak

Aanleiding van de brief is een recente Kifid-uitspraak. Een klant klaagde bij het klachtenloket omdat hij vanwege pechhulpclaims bij 2 aanbieders geen autoverzekering afsluiten. De man riep in ruim een jaar tijd 3 keer de hulp in van SOS Pechhulp, een dienst van verzekeraar National Academic. Volgens het Kifid waren de registraties terecht omdat pechhulp een verzekeringsproduct is.

Meer lezen: