icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Reviews van FBTO autoverzekering


FBTO autoverzekering

Totaalscore

17 reviews
  • Afhandeling schadeclaims
  • Informatievoorziening van de verzekeraar
  • Klantenservice
  • Prijs-kwaliteitverhouding
17 reviews

Sara

15 juli 2024

Niet te bereike voor schade aan je auto. Elke keer werd de wachttijd verlengt met 15 min. Ik zat om half 11 aan de telefoon om 12 uur werd gezegd dat ik tilussen 9 en 12 moest bellen. Zo boos heb ik de pechlijn gebeld daar werd ik even ter woord gestaan maar uiteindelijk moest ik via whatapp mijn aangifte doen. Omdat degene die mij aangereden had (ik stond stil )de vakjes aan mijn kant had aangekruisd moest ik 10 dagen wachten want erzou een discussie kunnen ontstaan daardoor. Na het weekend gebeld weer niemand aan de lijn gehad na 45 min maar weer via whats app en nu was de reden dat ik van plan was te gaan parkeren???? Aanggeven dat ik stil stond met motor aan en knipperlicht ik stond stil met handrem. Zelfs degene die mij aanreed zei dat je altijd fout bent als je iemand aanrijd vanuit een parkeerplek maar fbto geeft aan dat er discussie kon ontstaan . Nu rijd ik met een auto die schade heeft maar heb de auto nodig voor werk. Als er nu een ongeluk komt ben ik benieuwd waar de discussie over gaat.

Ik wacht op de afhandeling en dan ben ik vertrokken. Werd ook nog geopperd dat ik de verzekering ook zelf kon bellen van de tegenpartij om dingen kort te sluiten...waar ben ik dan voor verzekerd joh!!!!!

Lees meer Lees minder

igor

5 juni 2024

Van achter aangereden door een beschonken bestuurder. Beperkt gebleven tot blikschade. Mocht overal zelf achteraan gaan bellen, mailen en whatsappen. Met bellen (alleen bereikbaar tussen 9 en 12) moet je eerst nog door een zeer verwarrend keuze menu. Tot je uitgevogeld heb in welk menu je moet wezen heb je waarschijnlijk al meerdere malen terug moeten bellen. Zodra je in de juiste menu gekomen bent duurt het in de meeste gevallen tussen de 15 a 30 minuten tot je een medewerker aan de lijn krijgt. De meeste medewerkers lezen rechtstreeks uit het boekje, waar je uiteindelijk naar het kastje wordt gestuurd. Bij het kastje (schadeherstelbedrijf) weten ze niks van het muurtje (de verzekeraar). Vervolgens ben je meerdere malen aan het bemiddelen en corresponderen tussen de schadehandelaar en verzekeraar. En kun je bedenken met de communicatie middelen/ snelheid van FBTO, dat de correspondentie dagen lang duurt per vraag of antwoord.

Uiteindelijk ben ik er dan ook achter gekomen, dat de beschonken bestuurder verzekerd was bij het overkoepelende orgaan. En de autoschade expert werkt dus voor één en hetzelfde bedrijf. En kwam de aap uit de mouw dat ze je zo min mogelijk willen uitkeren. Heel erg terughoudend in communicatie. Verzekering voor mijn auto was rete duur 75 euro. Terwijl ik nu zelfde soort verzekering heb bij een betere aanbieder voor nog geen 55 euro. Website werkt slecht. Schade melden is bagger. Dubbele verzekeringen afsluiten zonder te melden dat het niet nodig is.

Lees meer Lees minder

Ankija

9 april 2024

Zeer slechte service . Zal nooit meer klant van ze willen zijn al kreeg ik gratis. Zij mogen fouten maken maar de klant niet


Peter

25 maart 2024

Fbto is niet transparant over de kortingsregeling schadevrije jaren. Zij hebben de bonus-malus-tabellen met aangegeven kortings percentages afgeschaft. Ieder jaar krijg je een maand teveren te horen wat je nieuwe premie is. Hoe die tot stand komt zegt men niet. Je kunt niet inschatten hoeveel korting je krijgt 5 jaar verder na schadevrij rijden of na bijvoorbeeld 2 schades in een jaar. Werkt willekeur in de hand. Telefonisch contact met fbto is vrijwel onmogelijk, alleen na het indienen van een klacht. Zo kreeg ben ik aan de uitleg over deze regeling gekomen.


Gerrit

18 maart 2024

Nieuwe auto gekocht in Duitsland. Voor Rdw keuring een verplichte dagverzekering proberen af te sluiten. Lukte niet via account, dus enige optie was via een waardeloze fbto whatsapp. service. 4 uur zitten appen. Keer op keer zelfde vraag. Na 5 dagen, hoera kenteken ontvangen, verzekering aanpassen en rijden toch?. Helaas, na wederom twee uur appen heb ik handdoek in ring gegooid. Verzekering bij ander aanbieder in 2 minuten afgesloten. Nooit weer Fbto