icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Gebruikstips

Gebruikstips voor je babyfoon

Babyfoons zijn vaak makkelijk in het gebruik. Maar als er een internetverbinding op zit, zijn ze niet altijd even veilig. Lees hoe je er zeker van kunt zijn dat je babyfoon niet gehackt wordt.


1
Privacy en veiligheid

 • Updaten

  Heb je een wifi-babyfoon, zorg dan dat je altijd de laatste update van de software hebt geïnstalleerd. Als er problemen zijn met de veiligheid, worden ze vaak met een software-update gerepareerd. Soms gaat dat automatisch, maar lang niet altijd. Check via de app de instellingen van de babyfoon. Daar controleer je of hij up to date is.

   

 • Goed wachtwoord

  Wifi-babyfoons worden vaak geleverd met een standaard wachtwoord. Meestal is dat gemakkelijk te raden door vreemden. Zorg dus dat je het wachtwoord wijzigt voordat je de babyfoon gaat gebruiken. Kies altijd voor een sterk en uniek wachtwoord.

   

 • Gegevens

  Voor het gebruik van een wifi-babyfoon maak je meestal een account aan. Daarmee ben jij de unieke gebruiker van het apparaat. Maar soms gaat dit ten koste van je privacy. Let op welke gegevens je moet geven. Heeft de wifi-babyfoon de gegevens echt nodig om goed te werken? Deel alleen de nodige informatie.

2
De juiste plek

Koopadvies_channel1Zet je babyfoon op een plek waar je kind er niet bij kan. Als je baby een peuter wordt, zijn de opvallende apparaatjes ineens interessant speelgoed. Voordat je het weet staat de babyfoon op een heel andere plek. Maak hem ergens stevig aan vast of hang hem aan de muur.

Voor je wifi-babyfoon let je ook op de kwaliteit van de wifiverbinding. Is het signaal niet sterk genoeg, kijk dan of er mogelijkheden zijn om je wifi een boost te geven.

Test babyfoons

Hulp nodig of vragen?

Waar kan ik mijn babyfoon het beste neerzetten in de babykamer? En wat moet ik doen als mijn babyfoon contact verliest? Vraag het op het forum of deel zelf je ervaring.

 

Bekijk het forum