icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
gebruikstips

Gebruikstips voor je babyfoon

Babyfoons zijn vaak makkelijk in het gebruik. Maar als er een internetverbinding op zit, zijn ze niet altijd vanzelf even veilig. Lees hoe je je babyfoon zo veilig mogelijk instelt, om hackers buiten de deur te houden.

1

Privacy en veiligheid van je babyfoon

Updaten

Heb je een wifibabyfoon, zorg dan dat je altijd de laatste software-update hebt geïnstalleerd. Als er problemen zijn met de veiligheid, worden ze vaak met een software-update gerepareerd. Soms gaat dat automatisch, maar lang niet altijd. Check via de app de instellingen van de babyfoon. Daar controleer je of hij up-to-date is.

Sterk wachtwoord

Wifibabyfoons worden vaak geleverd met een standaard wachtwoord. Meestal is dat heel gemakkelijk te raden door vreemden. Zorg dus dat je het wachtwoord wijzigt voordat je de babyfoon gaat gebruiken. Kies altijd voor een sterk en uniek wachtwoord. Zo verklein je de kans dat je babyfoon gehackt wordt.

Gegevens

Voor het gebruik van een wifibabyfoon maak je meestal een account aan. Daarmee ben jij de unieke gebruiker van het apparaat. Maar soms gaat dit ten koste van je privacy. Let op welke gegevens je moet geven. Heeft de wifibabyfoon de gegevens echt nodig om goed te werken? Deel alleen de nodige informatie.

2

De juiste plek

Zet je babyfoon op een plek waar je kind er niet bij kan. Als je baby een peuter wordt, zijn de opvallende apparaatjes ineens interessant speelgoed. Voordat je het weet staat de babyfoon op een heel andere plek. Maak hem ergens stevig aan vast of hang hem aan de muur. Zorg, voor zover het kan, dat zowel de babyfoon als het draad buiten handbereik van je kind staan. 

Koopadvies_channel1

3

Voldoende wifibereik voor je babyfoon

Met slecht wifibereik werkt je internetbabyfoon niet of hapert hij. Zorg daarom voor een sterk wifisignaal. Vier tips om je wifiproblemen op te lossen:

  • Check je internetabonnement. Misschien heb jij wel veel minder ontvangst dan je provider belooft.
  • Gebruik een wifiversterker. Dit is een los apparaat zonder kabels die zorgt voor beter wifi-ontvangst. 
  • Controleer je modemrouter. Een oude router, te veel afstand tussen router en babyfoon of verkeerde instellingen zorgen voor wifiproblemen. 
Voldoende wifibereik voor je babyfoon

4

Voorkom een lege batterij of accu

De babyunit heeft meestal geen last van lege batterijen. Deze kun je vrijwel altijd in het stopcontact steken en blijft toch vaak op één plaats in de kamer staan. 

Bij het ouderstation, het deel van de babyfoon waarmee je beeld en/of geluid hebt van je kind, is dit anders. Daar bestaat de kans op een lege batterij wel. Het ouderstation is vaak draadloos, zodat je hem kunt verplaatsen naar de kamer of plek waar jij zit. Denk aan de tuin, keuken, woonkamer of bij de buren. Zorg daarom dat de batterij altijd is opgeladen, zodat de babyfoon niet halverwege uitvalt. 

Voorkom een lege batterij of accu

5

Tevreden over je babyfoon?

Help anderen met een review over jouw babyfoon.

Je hoeft geen lid te zijn van de Consumentenbond om een review te schrijven over een product dat wij hebben getest. Wel vragen we je e-mailadres. Die gebruiken we alleen om je een link te sturen waarmee je jouw review bevestigt.
 

  • Ga naar het reviewformulier van babyfoons.
  • Selecteer het merk en type van het babyfoon waar je een review over wilt schrijven.
  • Geef sterren voor onderdelen waar wij op testen.
  • Beantwoord alle overige vragen over het product.
  • Vul je e-mailadres in.
  • Klik op de knop 'Verstuur review'.
Review Babyfoon 1200X800

Test babyfoons

Hulp nodig of vragen?

Heb je een vraag of wil je een idee delen?  Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met hun babyfoon? Je kunt het allemaal kwijt op het forum.

 

Bekijk het forum