icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
gebruikstips

Gebruikstips voor je babyfoon

Zit er een internetverbinding op je babyfoon, dan ze niet altijd vanzelf even veilig. Wij geven tips hoe je je babyfoon zo veilig mogelijk instelt. Zo houd je hackers buiten de deur.

1

Privacy en veiligheid van je babyfoon

Updaten

Zorg dat je altijd de laatste software-update hebt geïnstalleerd. Als er problemen zijn met de veiligheid, worden ze vaak met een software-update gerepareerd. Soms gaat dat automatisch, maar lang niet altijd. Check via de app de instellingen van de babyfoon. Daar controleer je of hij up-to-date is.

Sterk wachtwoord

Wifibabyfoons worden vaak geleverd met een standaard wachtwoord die dus voor elke babyfoon hetzelfde is. Dit soort wachtwoorden zijn vaak eenvoudig op internet te vinden. Wijzig deze dus direct in een sterk en uniek wachtwoord. Zo verklein je de kans dat je babyfoon gehackt wordt.

Gegevens delen

Voor een wifibabyfoon maak je meestal een account aan. Daarmee ben je de unieke gebruiker van het apparaat. Maar soms gaat dit ten koste van je privacy. Let op welke gegevens je moet geven. Heeft de wifibabyfoon de gegevens echt nodig om goed te werken? Deel alleen de nodige informatie.

2

Je babyfoon op de juiste plek

Zet je babyfoon op een plek waar je kind er niet bij kan. Als je baby een peuter wordt, is een babyfoon ineens interessant speelgoed. Voordat je het weet staat de babyfoon op een heel andere plek.

Maak hem ergens stevig aan vast of hang hem aan de muur. Zorg dat  de babyfoon en de draad buiten het handbereik van je kind zijn. 

Koopadvies_channel1

3

Voldoende wifibereik voor je babyfoon

Met slecht wifibereik werkt je internetbabyfoon niet of hapert hij. Zorg daarom voor een sterk wifisignaal.

Vier tips om je wifiproblemen op te lossen:

  • Probeer verschillende plekken en hoogtes in de babykamer. 
  • Gebruik een wifiversterker. Dit is een los apparaat zonder kabels dat zorgt voor beter wifi-ontvangst. 
  • Controleer je modemrouter. Een oude router, te veel afstand tussen router en babyfoon of verkeerde instellingen zorgen voor wifiproblemen. 
Voldoende wifibereik voor je babyfoon

4

Voorkom een lege batterij of accu

Babyunits sluit je bijna altijd rechtstreeks op het stopcontact aan. Dat is geen probleem omdat hij meestal een vaste plek heeft in de babykamer. 

Omdat je het ouderstation op verschillende plekken wil gebruiken werken ze vaak draadloos. In dat geval bestaat de kans op een lege batterij. Zorg daarom dat de batterij altijd is opgeladen. Zo valt de babyfoon niet halverwege uit. Plaats hem in de oplader zodra je hem niet meer gebruikt.

Voorkom een lege batterij of accu

Test babyfoons