icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste babyfoon

Wij testten 19 babyfoons: 9 met alleen geluid, 7 met beeld & geluid en 3 internetbabyfoons. We keken onder meer naar kwaliteit van (beeld &) geluid, het bereik en gebruiksgemak. Wat is beter: een babyfoon met beeld, met beeld & geluid of via internet? Eén van de 3 raden we aan. Over de andere 2 zijn we minder te spreken. De laatste testresultaten zijn van oktober 2017.

Jonne Hage
Jonne Hage

Expert Woning & Huishouden


 • BesteCategory-Babyfoons-Zonderbeeld

  De Beste uit de Test is een goed ontworpen geluidbabyfoon met een uitstekend bereik en een prima geluidskwaliteit. De Beste Koop is ook een prima keus en net iets goedkoper. De scores uit de test lopen uiteen van 5,8 tot 7,7. De laatste testresultaten zijn van oktober 2017.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,7 Vanaf € 75,99


  Beste Koop

  Testoordeel 7,3 Richtprijs € 65,-


 • BesteCategory-Babyfoons-Metbeeld

  We testten 7 videobabyfoons op onder andere gebruiksgemak, prestaties en veelzijdigheid. Opvallend is dat er grote verschillen zijn tussen de modellen in de test. Aan een videobabyfoon kun je een lelijke miskoop hebben. De laatste testresultaten zijn van oktober 2017.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 6,7 Vanaf € 249,-


  Beste Koop

  Testoordeel 6,2 Vanaf € 135,-


De beste babyfoon

Babyfoons zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Welke moet je kiezen? De Consumentenbond test babyfoons met en zonder camera en internetbabyfoons die je in combinatie met een smartphone of tablet kunt gebruiken. Deze werken dan via wifi of het 3G-netwerk. We testen babyfoons van merken als Alecto, Philips Avent en Motorola.

Grote verschillen

De babyfoons hebben we onder andere getest op hun bereik, de batterijduur en gebruiksgemak. Er kwamen grote verschillen uit de test. De beste babyfoon krijgt een 7,7, de laagste score is een 4,9.

 • Er is een Beste uit de Test en een Beste Koop bij de geluidbabyfoons én bij de beeld & geluidbabyfoons.
 • 3 babyfoons scoren onvoldoende. Doen de veel duurdere babyfoons met camera het beter dan de conventionele babyfoons met alleen geluid? Bekijk de testresultaten

Belangrijkste aandachtspunten uit de babyfoon test:

 • Bereik: de hoogste score voor dit onderdeel is een 10! Er zitten ook veel dikke onvoldoendes tussen.
 • Geluids- en videokwaliteit: ook hier zien we hoge cijfers (een 9,4 voor beeldkwaliteit) en zeer veel onvoldoendes (zoals een 3,2 voor geluidskwaliteit)
 • Gebruiksgemak en veelzijdigheid: een nachtlampje of slaapliedjes, wat wil je hebben? In ieder geval een terugspreekfunctie, en dat zit niet op alle babyfoons.

Beste babyfoon 

De geteste babyfoons lopen flink uiteen in hun prestaties. Grote verschillen zijn er ook tussen de babyfoons mét camera en die met alleen geluid. Alleen bij geluidsbabyfoons is er 1 Beste uit de Test en 1 Beste Koop.

Bekijk de testresultaten en zie direct wat de beste babyfoon is.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!
 

Bekijk de testresultaten