icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe Beste Koop babymatrassen

Nieuws
|
In juni 2016 testten we 8 nieuwe babymatrassen. Dat leverde een nieuwe Beste uit de Test én een nieuwe Beste Koop op.
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:8 juli 2016

kindermatras-sfeerbeeld

Dat betekent dat we niet 1, maar 2 Beste uit de Test-babymatrassen hebben. Beide doen het uitstekend op de belangrijkste testonderdelen: lichaamsondersteuning, ventilatie en de wasbaarheid van de tijk. Jammer alleen dat beide Beste uit de Test-babymatrassen tot de duurste van de test behoren.

Nieuwe Beste Koop

Dat laatste kan niet bepaald worden gezegd van de nieuwe Beste Koop. Die kost nog geen kwart van de nieuwe Beste uit de Test, terwijl zijn Testoordeel maar 0,4 rapportpunt lager is. Het enige forse minpunt aan de Beste Koop is dat de matrastijk niet op 60 °C gewassen kan worden, maar alleen op 40 °C. 

Wassen op 60 °C

Opmerkelijk genoeg hebben de meeste babymatrassen uit de test een tijk die niet op 60 °C gewassen mag worden. Twee hebben een tijk die helemaal niet in de wasmachine kan: een daarvan moet op de hand worden gewassen en bij de andere kan de tijk niet eens van de matras af worden gehaald. Lees waarom het zo belangrijk is dat je de tijk van een babymatras wél op 60 °C kunt wassen. 

Bekijk alle babymatrassen met een tijk die op 60 °C gewassen kan worden

Veiligheidstest

Eén matras slaagde niet voor een belangrijke veiligheidstest. Die wordt naar aanleiding van onze testresultaten aangepast. Lees meer over deze babymatras

Bekijk en vergelijk alle testresultaten van onze test babymatrassen
 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test babymatrassen