icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuw telefoonnummer voor het blokkeren van betaalpassen

Nieuws
|
Is je bankpas tijdens je vakantie in het buitenland gestolen? Dan moet je vanaf vandaag een nieuw telefoonnummer bellen.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 14 april 2014

Als je bankpas kwijt of gestolen is, of is ingeslikt door de betaalautomaat, dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij je bank. Tot het moment van melden ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor eventueel misbruik.

Je kunt het verlies van je bankpas melden bij de Bankpassen Meldcentrale of je eigen bank (dit geldt voor ABN Amro, ING en Rabobank, voor de overige banken bel je de Bankpassen Meldcentrale). Handig dus om het nummer van de Bankpassen Meldcentrale of het noodnummer van ABN Amro, ING of Rabobank in je telefoon te zetten als je op vakantie gaat.

Vanaf maandag 14 april is het nummer van de Bankpassen Meldcentrale dat je vanuit het buitenland belt: + 31 (0)88- 3855372. Wijzig het nummer dus ook als het al in je telefoon stond. Het nummer dat je vanuit Nederland belt, blijft ongewijzigd (0800-0313).

Wie het oude nummer belt, wordt voorlopig nog wel gewezen op de wijziging.

Lees ook: bankpas kwijt of gestolen.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen