icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beveiligingscamera van de Action

Eerste indruk
|
Action verkoopt een beveiligingscamera van €25. Wij verwachtten rommel maar dat valt mee. Als de camera een beweging waarneemt, krijg je keurig een seintje op je telefoon. Daarna kun je live bekijken wat er aan de hand is. Ook kan hij slimme lampen inschakelen.
peter kulche

Peter Kulche   Expert ElektronicaBijgewerkt op:26 november 2020

Verkoopvia de Action

Prijs€25

action-camera-foto

Conclusie: aardige budgetcamera, wel matig beeld en geluid

Met de ‘LSC Smart Connect indoor IP-camera’ van de Action haal je bepaald geen topcamera in huis. De beeldkwaliteit is matig. Het geluid vanuit de geïntegreerde speaker en microfoon is niet om aan te horen. Maar wil je een seintje krijgen van een indringer in huis? Dan kan het een bruikbare beveiligingscamera zijn. 

De kijkhoek is met 105 graden best groot (hij filmt veel). Je herkent lastig wie er precies door je huis loopt. 

Bijzonder is dat hij kan communiceren met andere apparaten van LSC Smart Connect. Dat is het smart home huismerk van de Action. Zo kan de camera bij een waargenomen beweging de slimme lampen van hetzelfde merk in huis inschakelen. 

In onze test beveiligingscamera’s vind je veel camera’s die beter presteren. 

Outdoor variant

action-buitencameraInmiddels is ook een regendichte versie van de camera verschenen: de Smart Outdoor IP Camera. Je kunt hem aan de buitenmuur van je huis ophangen. Hij maakt een robuuste indruk met zijn metalen behuizing.

De camera kost €29,95 en dat is bijzonder goedkoop. Er zit een voeding met zo'n drie meter lange stroomkabel bij. De kijkhoek is met 130 graden nog iets ruimer dan die van de binnencamera.

Ook deze buitencamera kan videobeelden van insluipers bewaren als je een micro-sd kaart gebruikt. Helaas peutert een dief de geheugenkaart makkelijk uit het sd-kaart-slot. Daar gaat je bewijsmateriaal.

camera-app-action-2Nachtzicht

De beveiligingscamera van de Action heeft enkele mogelijkheden die véél duurdere camera’s ook hebben. Zoals nachtzicht. Dankzij infrarood lampjes rond de lens kan hij mensen filmen die door een donkere ruimte lopen. Het resultaat is een spookachtige zwart-witopname.

Speaker 

In theorie handig is dat hij geluid kan weergeven via een interne speaker. Je spreekt iets in via de app van de camera en het klinkt uit de camera. Het geluid uit dit cameraatje is helaas niet om aan te horen. De indringer (of huisgenoot) zal nauwelijks horen wat je zegt.

Installatie camera

De camera kan niet met een ethernetkabel verbonden worden aan internet, het moet via wifi. Je kunt van tevoren checken of de wifi-ontvangst in de te bewaken kamer in orde is. Je moet 3 wifistreepjes op je telefoon zien.   

Als de wifi in orde is gaat de installatie soepel. Je installeert de LSC Smart Connect-app op je telefoon waarin je een account met wachtwoord moet aanmaken.

In de app geef je aan dat je een nieuw apparaat wilt installeren. Uit het lijstje met ‘security’ apparaten kies je de ‘Indoor camera’. Hierna start een wizard die je door de installatie loodst.

Instellen alarm

In het cameramenu van de app kun je kiezen voor het instellen van het bewegingsalarm. Hierna krijg je telkens een melding op je telefoon als er beweging voor de camera is, of als hij een geluid opvangt. Je kunt het live videobeeld van de camera bekijken om te checken wat er aan de hand is.

In de app kun je handig instellen dat de camera alarmmeldingen alleen op bepaalde tijdstippen aan je moet verzenden.

Elke alarmmelding over een beweging voor de camera is zonder foto of video. Veel andere beveiligingscamera’s sturen die wel mee. Zie de test beveiligingscamera’s.

camera-app-action-3Beeldopslag

Een video opnemen van een indringer lukt alleen als je een micro-sd-kaartje in de camera hebt gestoken. Deze geheugenkaart is niet meegeleverd. Hij kost zo’n €10. En hij is er dus door inbrekers makkelijk uit te halen.

Als je het geheugenkaartje in een computer stopt, zijn videobestanden mogelijk niet direct leesbaar door een mediaspeler zoals VLC-player. Soms helpt het om de bestandsextentie aan te passen naar '.MP4'.

Kijkhoek

De kijkhoek is met 110 graden best fors. Je ziet veel van de ruimte die je filmt.

De beeldresolutie is Full-HD: 1920x1080 pixels. Dat is behoorlijk scherp. De beeldkwaliteit is echter matig tot slecht door de videocompressie en de kwaliteit van de lens.

Communicatie met slimme lampen

Interessant is de mogelijkheid slimme lampen van hetzelfde merk in te schakelen als de camera een beweging registreert. Je regelt dit in de LSC Smart Connect-app. Zo komt de insluiper goed uitgelicht in beeld.

Veiligheid en privacy

De installatie van de camera maakt een veilige indruk. Je moet wel zelf een goed wachtwoord kiezen. We hebben niet gekeken naar technische kwetsbaarheden als de camera eenmaal in gebruik is. 

Voor mensen die op hun privacy gesteld zijn is de camera geen aanrader. De camera werkt met de software en de clouddienst van het Chinese bedrijf Tuya. Tuya kan in principe volgen wat gebruikers doen met de miljoenen apparaten die met de Tuya software werken.

In de privacyverklaring bij de camera staat een opmerkelijke zin: ‘This policy is formulated in accordance with the laws of the People's Republic of China and shall be governed by the laws of the People's Republic of China.’ De Chinese wet wordt dus gerespecteerd. Dat is voor wat betreft de privacy enigszins verontrustend voor Europese gebruikers.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test beveiligingscamera's