icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste beveiligingscamera

In maart 2017 testten wij beveiligingscamera's van onder meer Foscam, Logitech, Netatmo, Netgear en Nest. We beoordeelden de installatie en het gebruiksgemak en de beeld- en geluidskwaliteit. Ook keken we naar de veiligheid, de mogelijkheid beelden te downloaden en de abonnementen voor cloudopslag. Van de geteste modellen zijn er nog ongeveer 8 goed verkrijgbaar, dat zijn er niet genoeg om ook predicaten te geven, zoals Beste uit de Test en Beste Koop.

Peter Kulche
Peter Kulche

Expert Elektronica


De best geteste beveiligingscamera

Lees alles over de geteste beveiligingscamera's. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden). Geen lid? Maak kennis met de Consumentenbond en krijg direct toegang. 

Bekijk de testresultaten
 • BesteDetail-IPCameras-Kleur

  Vanaf € 214,-

  Testoordeel 8,3

  1 review

 • BesteDetail-IPCameras-Kleur

  Vanaf € 188,-

  Testoordeel 8,0

  0 reviews

De beste beveiligingscamera

Bespaar direct en kies de beste beveiligingscamera met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Let erop dat je bij sommige beveiligingscamera's ook een abonnement moet afsluiten om beelden van insluipers in de cloud (op internet) op te kunnen slaan. Dat kost bij sommige camera's wel €10 per maand.

Top 3 aandachtspunten uit de test beveiligingscamera's

 1. Installatiegemak: niet alle geteste beveiligingscamera's laten zich simpel installeren. Je moet allerlei instellingen doorvoeren en 2 camera's hebben zelfs nog een installatie-cd-rom.

 2. Bewegingsdetectie: de camera's waarschuwen de eigenaar als ze een beweging waarnemen. Bij de 4 beste camera's stel je dit heel makkelijk in, bij de andere kost dit meer moeite.

 3. App comfort: de camera's kun je op afstand bedienen met een app op je telefoon, maar alleen bij de top-4 camera's zijn deze apps van topkwaliteit.

Kies eenvoudig de beste beveiligingscamera

We testten 12 beveiligingscamera's die zich eenvoudig via de cloud (en apps) laten bedienen. In onze vergelijker kun je specificaties en prijzen van deze beveiligingscamera's makkelijk met elkaar vergelijken. Bij de details van de testresultaten ontdek je welke camera het beste scoort op de onderdelen die jij belangrijk vindt. Bekijk de testresultaten en kies de beste beveiligingscamera!

Onafhankelijke testresultaten

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je dan aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

Bekijk de testresultaten