icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

E-books kopen: let op aanbiedingen

Nieuws
|
Koop je af en toe een e-book? Het vergelijken van verschillende websites loont, let daarbij vooral op de aanbiedingen.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 30 oktober 2015

Prijspeiling e-booksOnze prijspeiling onder de grootste e-bookshops laat zien dat heel veel titels bij een groot aantal winkels in een bepaalde week dezelfde prijs hebben. Bij slechts 15% van de waargenomen boekenprijzen zagen wij prijsverschillen. Vaak was dit een scherpe aanbieding. Bij dezelfde aanbieder betaal je de ene week €15; de week erop kan dat zomaar €8 zijn. Ook tussen aanbieders kunnen de prijsverschillen groot zijn. Amazon.nl is doorgaans het goedkoopst, op de voet gevolgd door Bol.com, Boekenbestellen.nl en Kobobooks.nl. Deze zitten bij 45% van de gepeilde prijzen onder het ‘normale’ tarief. Zo kostte het boek ‘We moeten je iets vertellen’ van Marion Pauw in dezelfde week bij Boekenbestellen.nl en Boekenwereld.com €5, bij Amazon.nl en Kobobooks.nl €7 en bij Bol.com €8. Bij andere winkels was dat €15. Het duurst ben je uit bij Primera.nl: maar liefst 1 op de 3 boeken kost daar meer dan de normale prijs. Ook bij Itunes.apple.nl en Ako.nl is een e-book vrij duur.

Beveiligd

Maar let op: de digitale boeken van Amazon.nl zijn beveiligd en alleen te lezen op e-readers, website en apps voor tablets en smartphones van het merk Kindle. Ook een aantal andere aanbieders heeft zo’n beperking ingebouwd. Zo zijn boeken uit de Apple-store alleen te lezen op apparaten van Apple en hebben Google Play Books een Adobe DRM beveiliging.

Klik op de tabel voor een grote versie.
We peilden de prijzen van alle titels uit ‘De Bestseller 60’ van week 33. Die collectie werd aangevuld met 30 andere bestsellers. In week 33 is er op 2 dagen gepeild, en 5 weken later gebeurde dat nog een keer. De prijzen veranderden nauwelijks, op aanbiedingen na. De peildatum van de tabel is september 2015 (week 38).

Lees meer over:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.