icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
energievergelijker

Beperkt aanbod

Vanwege onrust op de energiemarkt is het aanbod in de energievergelijker beperkt. De vergelijker kan zelfs leeg zijn. We proberen nog een goed aanbod te krijgen voor het nieuwe Energiecollectief.
Schrijf je in

Consumentenbond test zonneboilers

Nieuws
|
Samen met onze Europese zusterorganisaties testte de Consumentenbond zonneboilers. Wij onderzochten 6 modellen die in Nederland verkrijgbaar zijn.
Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Gepubliceerd op: 24 maart 2016

Artikel_Zonneboilers1

Testresultaten

In ieder land zijn er andere fabrikanten en modellen zonneboilers. De 6 zonneboilers die wij testten voor het Nederlandse klimaat scoren allemaal een 7 of hoger. Ze weerstaan ook allemaal onze slecht-weer-testen. 

Bekijk de resultaten van de 6 zonneboilers. In de tabel zie je ook meteen de ISDE-subsidie die per model beschikbaar is. 

Hoe wij testen

In het laboratorium onderzochten we hoe goed de zonneboilersystemen het doen. Benut de collector de zonnewarmte optimaal? Is het voorraadvat goed geïsoleerd, zodat het water zo lang mogelijk warm blijft? En is het systeem bestand tegen weer en wind? 

Een zonneboiler gaat zo’n 25 jaar mee, en in die tijd zullen er heel wat hagelbuien op vallen en windstoten aan trekken. We stelden de collectoren daarom in het laboratorium bloot aan een zondvloed van regen, simuleerden hagelstenen met een stalen kogel, en sneeuw en harde wind met een druk- en trektest.

Bekijk de testresultaten

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.