icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Consumenten vinden energieleveranciers vergelijken lastig

Nieuws
|
Consumenten vinden energieleveranciers met elkaar vergelijken lastig, blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. 71% zegt niet goed te weten hoe ze energieleveranciers op andere aspecten dan prijs met elkaar moet vergelijken.
Christiaan Doolaard

Christiaan Doolaard   Expert energieGepubliceerd op:12 december 2014

radiator-knop

Prijs belangrijkste aspect

Stroom is stroom en gas is gas. En beide worden niet door je energieleverancier geleverd, maar door je netbeheerder. Waar dan op te letten bij je keuze voor een energieleverancier? De prijs is voor de meeste mensen het belangrijkste aspect bij de keuze voor een energieleverancier. Maar er zijn meer dingen waar je op kunt letten:

  • Hoe goed is de klantenservice?
  • Zijn de jaarnota's duidelijk en vooral: kloppen ze? 
  • Zijn de contractvoorwaarden goed?

Ook is er verschil in de duurzaamheid van een bedrijf én de stroom die het aanbiedt.

Energievergelijker

Uit het onderzoek onder bijna 4.600 consumenten blijkt dat 60% het lastig vindt om de prijzen van leveranciers te vergelijken. Misschien biedt de Energievergelijker van de Consumentenbond hierbij uitkomst. Hier zijn naast de prijzen, ook de kwaliteit en de duurzaamheid van leveranciers met elkaar te vergelijken. 

Of lees meer over:

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.