icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
energievergelijker

Beperkt aanbod

Vanwege onrust op de energiemarkt is het aanbod in de energievergelijker beperkt. De vergelijker kan zelfs leeg zijn. We proberen nog een goed aanbod te krijgen voor het nieuwe Energiecollectief.
Schrijf je in

Zonnepanelen voor huurders aantrekkelijker

Nieuws
|
Zonnepanelen op het dak zijn momenteel alleen aantrekkelijk voor woningbezitters. Vanaf 1 januari 2015 worden ze ook voor huurders aantrekkelijk.
Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Bijgewerkt op: 28 februari 2014

Update december 2016

Meer actuele informatie over zonnepanelen voor huurders is te vinden in ons webdossier.

Vanaf 1 januari 2015 kunnen huurders ook fiscaal aantrekkelijk energie opwekken, via zonnepanelen op hun dak die van de verhuurder zijn. Nu profiteren alleen bewoners die zelf panelen kopen of huren van de belastingkorting.

De vrijstelling van de energiebelasting voor energie via meegehuurde panelen levert tot ruim 30% lagere energiekosten op (zo'n 15 van gemiddeld 22 eurocent per kilowattuur). De besparing voor huurders hangt af van de kostprijs die de verhuurder aan ze doorrekent.

Bron: Ministerie van Economische Zaken 

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.