icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

‘Veel meer e-bikes verzekerd’

Nieuws
|
Univé profiteert dankbaar van de groeiende populariteit van de elektrische fiets. Volgens de coöperatieve verzekeraar zijn in de eerste helft van 2015 veel meer e-bike-verzekeringen afgesloten dan vorig jaar, vooral door mensen ouder dan 50 jaar.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 6 augustus 2015

Uit cijfers van het CBS blijkt dat er vorig jaar in Nederland 223.000 e-bikes verkocht zijn en er rijden nu bijna 1,5 miljoen mensen op een fiets met elektrische trapondersteuning. ‘De verwachting is dat het elektrisch fietsen de komende jaren steeds gebruikelijker wordt’, aldus Univé.

Leeftijd daalt

De gemiddelde leeftijd van de e-bike-berijder neemt wel af, meldt concurrent Enra, die zelf ook een stijgende trend ziet: 'Het segment e-bike neemt ook bij Enra procentueel een steeds groter deel in.' Door de gemiddeld lagere leeftijd, en de toegenomen kans op diefstal en schade, zijn de premies van e-bike-verzekeringen de laatste 2 jaar aardig gestegen. Wel liggen de premies relatief nog altijd lager dan die van ‘gewone’ fietsverzekeringen.

Met een testresultaat van 8,4 kwam de e-bike-verzekering van Univé de laatste 2 jaar bij de Consumentenbond als 'Beste uit de test', gevolgd door Enra, Kingpolis en de doorlopende polis van de ANWB.

Kijk voor je een verzekering afsluit eerst in onze online vergelijker voor de beste voorwaarden en premie voor jóuw fiets of e-bike.

Bron: Univé/Consumentenbond

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test fietsverzekeringen