icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe Canon IXUS en PowerShot camera's

Nieuws
|
Canon introduceert drie compactcamera's met een vernieuwde intelligente automaatstand. De camera beoordeelt zelf de scène en kiest de meest passende van zeven instellingen, bijvoorbeeld macro.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert fotocamera'sGepubliceerd op:26 augustus 2011

De ervaring van de Consumentenbond leert dat zo'n intelligente automaat niet met alle situaties uit de voeten kan. In zo'n geval kan je beter op de gewone automaatstand overschakelen.

  • De IXUS 1100 HS is 22 mm dik met 12 keer zoom en aanraakscherm;
  • De IXUS 230 HS is er in 6 kleuren, 22 mm dik met 8 keer zoom en full-HD-video;
  • De PowerShot SX150 IS is een 'supereenvoudige superzoom voor het hele gezin', met 12 keer zoom en HD-video.

Het High Sensitivity systeem (HS) moet zorgen voor betere foto's  bij weinig licht. Ook  de IXUS 115 HS en IXUS 220 HS van vorig jaar hebben deze technologie. In vergelijking met andere camera's waren de foto's bij weinig licht toen niet echt overtuigend.

De PowerShot SX150 IS (€209) is verkrijgbaar vanaf augustus, de IXUS 1100 HS (€389) en de IXUS 230 HS (€239) vanaf oktober. De genoemde prijzen zijn adviesprijzen van Canon.

Begin november staan de testresultaten online van de producten die de Consumentenbond in de eerste drie weken van september in de winkel kan kopen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.