icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fujifilm komt met instapmodel compacte systeemcamera

Nieuws
|
Ook Fujifilm komt met een compacte systeemcamera voor beginnende fotografen: de X-M1.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 25 juni 2013

 
Fujifilm X-M1 camera
De Fujifilm X-M1 wijkt wat af van andere Fujifilm compacte systemen met verwisselbare lenzen, zoals de Fujifilm X-E1 en de Fujifilm X-Pro 1. Die kenmerken zich, naast hun forse prijs, vooral door een retro design en knoppen op de behuizing. Daarmee regel je handmatig de belichting zonder daarvoor het menu in te hoeven. Gevorderde fotografen kunnen daarmee doorgaans goed uit de voeten.

Kantelbaar lcd-scherm

De nieuwe compact systeemcamera ziet er ook retro uit, maar is gericht op beginnende fotografen. Zo heeft het toestel geen zoeker om doorheen te kijken, maar een 3-inch kantelbaar lcd-scherm. Daarmee kun je makkelijk vanuit verschillende hoeken fotograferen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Fujifilm X-M1 is te koop vanaf augustus. Voor de body alleen betaal je €679, met 16-50 mm lens €799.

Bron: Fujifilm

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.