icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Heel snel geheugen van Sony

Nieuws
|
Sony introduceert de PRO-HG Duo HX, een geheugenkaart met snelheden tot 50 Mb per seconde.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 19 mei 2011

De snelheid komt vooral van pas bij het maken van high speed serieopnamen en HD video met een spiegelreflex camera of systeemcamera.

Sony geeft aan dat je met de Sony NEX-5 systeemcamera binnen een minuut 190 jpeg foto's kan wegschrijven. Dat is ruim het dubbele van de standaard 80 beelden per seconde die een vergelijkbare snelle geheugenkaart aankan, aldus de fabrikant. 

De PRO-HG Duo HX geheugenkaart slaat bestanden erg snel op. Het kopiëren van een 32GB HD-video naar de PC duurt met de kaart zo'n elf minuten.

De geheugenkaart is van het type Memory stick en daarom alleen te gebruiken met camera's en camcorders van Sony.

Prijs 

De nieuwe Memory Stick PRO-HG Duo HX van Sony is vanaf mei 2011 beschikbaar. De adviesprijzen voor de geheugenkaarten zijn €45 (8GB), €79(16GB) en €179 (32GB).

Bron: persbericht Sony

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.