icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Smartphone als afstandsbediening

Nieuws
|
We hebben inmiddels van 40 camera's met wifi getest of deze ook goed samenwerken met de telefoon-apps van fotocameramerken.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 25 september 2015

App Samsung Camera Manager

Handig, want daarmee is een smartphone om te toveren tot een afstandsbediening voor de fotocamera. Enige voorwaarde: de camera moet voorzien zijn van wifi.

In de meeste apps zie je het camerabeeld en kun je direct met de smartphone een foto maken, eventueel met de zelfontspanner.

Instellingen aanpassen

Bij enkele camera’s zijn zelfs instellingen zoals de sluitertijd, het diafragma en de witbalans aan te passen. En de gemaakte foto’s zijn meteen over te hevelen naar de smartphone.

Lees meer over de voor- en nadelen per app, per merk

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.