icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis
Gebruikstips

Gebruikstips voor je hogedrukreiniger

Hoe ga je om met een hogedrukreiniger. En hoe zit het met de veiligheid? Denk bijvoorbeeld aan de harde straal en je omgeving. Wij geven graag advies over hoe je veilig omgaat met hogedrukreinigers.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden


1
Veiligheid

Een hogedrukreiniger is gevaarlijker dan je denkt. Ook al is het 'maar water' wat een hogedrukreiniger spuit, je kunt je nog steeds verwonden aan de harde straal. Houd de spuitlans met beide handen vast, richt hem nooit op personen of dieren en houd hem uit de buurt van kinderen.

Dat je nat kunt worden van het werken met een hogedrukreiniger spreekt voor zich. Maar let ook op opspattende steentjes; die kunnen behoorlijk hard wegschieten. Bescherm daarom je ogen, armen en benen.

Een hogedrukreiniger maakt ook behoorlijk veel lawaai. Als je langere tijd achtereen bezig bent, is het verstandig om gehoorbescherming te dragen.

Kijk in de vergelijker welke hogedrukreinigers veel herrie maken,

Gebruikstips_veiligheid

2
Beschadigingen voorkomen

Met de waterkracht van een hogedrukreiniger kun je heel wat schade aanrichten. Bij een dunne waterstraal is de kracht vaak zo groot, dat zachte materialen zoals hout, maar ook harde materialen zoals tegels, kapot kunnen gaan. En op een poreuze ondergrond hechten alg en mos alleen maar beter.

Enkele tips:

  • Houd genoeg afstand tussen het spuitstuk en de ondergrond.
  • Begin van een grotere afstand bij hardnekkig vuil en ga pas dichterbij als het vuil niet weggaat, maar nooit zo dichtbij dat je niet alleen het vuil maar ook de ondergrond weghaalt.
  • Blijf nooit te lang hangen op een stukje.
  • Gebruik voor de schoonmaakklus een (meegeleverde) accessoire, zoals bijvoorbeeld een autoborstel of een terrasreiniger. Lees meer over hulpstukken en accessoires voor de hogedrukreiniger. 
hogedrukreiniger-schade

Test hogedrukreinigers

illust-dossier-probleem-community
Community

Hulp nodig of vragen?

Wil je meer weten over een product? Nieuwsgierig wat de ervaringen zijn van anderen? Stel je vraag op de Community of deel zelf je kennis en ervaring.

We zijn de topics aan het ophalen...