icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inboedelverzekering snel in prijs gestegen

Nieuws
|
De prijzen van inboedelverzekeringen voor huurders zijn in de afgelopen drie jaar gemiddeld met maarliefst 40 procent gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van MoneyView.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 6 oktober 2010

De tarieven van inboedelverzekeringen daalden weliswaar tussen 2007 en 2009. Maar consumenten gingen desondanks 20 procent meer premie betalen, omdat de gemiddelde waarde van een inboedel met 33 procent toenam.

De toename in waarde had vooral te maken met een nieuwe waarderingsmethode van verzekeraars.

Het afgelopen jaar nam de waarde van een gemiddelde inboedel verder toe, maar daarnaast stegen nu ook de tarieven. Dat zorgde voor een additionele premiestijging van nog eens 20 procent.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws

Test inboedelverzekeringen