icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Grote prijsverschillen bij kinderwagenaccessoires

Nieuws
|
Een kinderwagen neemt een flinke hap uit je 'babybudget'. Het is vaak een van de duurste aankopen. Helemaal als je je laat verleiden om de bijpassende accessoires er nog bij te kopen. Wat accessoires bij de verschillende merken kosten loopt soms enorm uiteen. De Consumentenbond kwam prijsverschillen van wel €80 tegen. Heb je al die accessoires echt nodig, en valt hierop te besparen?
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert kinderwagensGepubliceerd op:17 februari 2015

topmark luiertasEen cuphouder, dekentje, voetenzak, luiertas, tas om de wagen in te vervoeren op reis...  Bedenk eerst of je het wel nodig hebt. En vervolgens of je hem van het kinderwagenmerk koopt, of dat het goedkoper kan. 

Prijsverschillen tot wel €80

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er grote verschillen zijn in de prijzen van accessoires. Zo kost een luiertas van Stokke €111, terwijl hij van het merk Topmark €80 goedkoper is. Een regenhoes voor de kinderwagenzitting is soms bij de wagen inbegrepen, maar kost voor de Joolz Geo €40 en voor de Easywalker Mosey €15.  Een meerijdplankje voor een groter kind kost voor bepaalde wagens van Phil&Teds en Mountain Buggy €128 en voor de Mutsy Igo bijna de helft: €70.

Prijzen en merken van accessoires

Neem de prijzen van de accessoires die je echt nodig denkt te hebben mee in je koopbeslissing. Dure accessoires kunnen een 'goedkope' wagen immers alsnog duur maken, terwijl er bij een 'dure' wagen misschien gratis of goedkope accessoires zitten.

stokke luiertasSommige accessoires horen bij een bepaald merk of model wagen, en passen alleen op dat type. Bijvoorbeeld een regenhoes of meerijdplankje. Andere accessoires zijn universeler, zoals dekentjes en luiertassen. Die zijn er vaak oook van 'niet-kinderwagenmerken', die misschien stukken goedkoper zijn. Denk hier in elk geval over na voordat je een accessoire koopt. Check dan wel in de winkel of het accessoire van een ander merk op, aan of in de kinderwagen past.  

Lees welke accessoires er zijn, wat je eraan hebt, én wat ze zoal kosten.

In onze kinderwagenvergelijker zie je wat de accessoires van een specifiek kinderwagenmodel kosten, of dat ze bij de prijs inbegrepen zijn.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.