icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inbouwkoelkasten getest

Nieuws
|
Voor het eerst sinds enkele jaren testen we weer inbouwkoelkasten. Deze keer modellen zonder vriezer. De Beste uit de Test krijgt het hoogste testoordeel van de laatste jaren: een 9,6.
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:27 juni 2016

nieuws update koelkasten best getest

De Beste uit de Test is niet de enige koelkast met een hoog testoordeel: 4 inbouwkoelkasten zonder vriezer krijgen een testoordeel boven de 8. Voor 1 testonderdeel krijgen ze zelfs allemáál een 10. De Beste uit de Test krijgt een 10 voor zijn energieverbruik. 

Zonder vriezer

De goede resultaten lijken hem vooral te zitten in de afwezigheid van een vriezer. Voor een koelkast met een viersterrenvriezer is het vaak lastig om de temperatuur in het koeldeel op 4 °C te houden terwijl de vriezer op -18 °C moet blijven. Zeker als in één keer een grote hoeveelheid ongekoeld eten in de vriezer wordt gelegd om in te vriezen, slaat de temperatuur in de koelkast nogal eens op hol. De meeste koelkasten zonder vriezer hebben hier geen last van. De inbouwmodellen in deze test doen het dan ook bijna allemaal uitstekend op koelvermogen.

Onvoldoende

Helaas betekent dit niet dat je blindelings elke geteste inbouwkoelkast zonder vriezer kunt kopen. Een aantal krijgt een dikke onvoldoende voor koelvermogen of stroomverbruik, en kunnen de temperatuur niet goed op peil houden. 

We testten ook weer nieuwe vrijstaande koelvriescombinaties. Bekijk de testresultaten van goed verkrijgbare koelvriescombinaties.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Bekijk ook