icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Google Chrome: apps voor de pc

Nieuws
|
Zoals er ‘apps’ zijn voor de internettelefoon, zo komen er nu ook apps voor op de computer.
Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 1 juli 2010

Ook het aankomende besturingssysteem Chrome van Google zal zo'n webshop voor betaalde applicaties krijgen. De webwinkel moet een centraal punt worden voor bijvoorbeeld virtuele tijdschriften, webapplicaties en onlinegames.

Google demonstreerde onlangs hoe zo'n app eruit kan zien. Bijvoorbeeld een versie van het twitterprogramma Tweetdeck dat geheel in de browser draait, of een 3D-game.

Ook was er een webversie van het Amerikaanse tijdschrift Sport Illustrated te zien. Bijzonder daaraan was dat het tijdschrift ook video's bevat. Inmiddels zijn er wereldwijd 70 miljoen gebruikers van Google's eigen browser Chrome.

De Google App Store zal later dit jaar zijn deuren openen.

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.