icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste laptop voor jou, door ons getest

Welke laptop is snel, handig in gebruik, heeft degelijke hard- en software en een accu die lang meegaat? Wij hebben alle laptops grondig voor je getest. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben laptops voor je getest

Laatste update van de test: 6 maart 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke laptop uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke laptops goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

Drie highlights uit de test

We testen laptops voor je op snelheid, accuduur en wifi ontvangst. Ook factoren als gewicht en geluid tellen mee. Lees meer over hoe wij laptops testen

 • Laptops highlight 2 - snel aan de slag

  1. Snel aan de slag

  Niks zo irritant als een laptop die traag start of niet vooruit te branden is. Daarom kijken we per laptop hoe lang het duurt voordat hij is opgestart. Ook meten we de snelheid tijdens het werken in Word, Excel en nog een hoop andere applicaties. Op basis hiervan bepalen we de snelheidsscore.

 • Laptops highlight 1 - accu gaat lang mee

  2. Accu gaat lang mee, of niet

  Een laptop is handig omdat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Alleen heb je daar niet veel aan als de accu na 1,5 uur alweer leeg is. Om een goed oordeel te kunnen geven, testen wij 2 keer de accuduur: een keer door de laptop te laten zwoegen, de tweede keer door hem rustig te laten draaien. Op basis hiervan schatten we de accuduur in.

 • Laptops highlight 3 - goede wifi

  3. Goede wifi waar je ook bent

  Het kan heel vervelend zijn als je wifiverbinding plotseling wegvalt. Of de verbinding wordt zo traag dat je een film niet meer kunt afkijken. Je kunt dan nog zo’n goede verbinding hebben, maar als de wifi-adapter in je laptop onder de maat is, blijft er weining van de snelheid over. Daarom testen wij hoe goed elke laptop draadloos kan verbinden.

Wil je een goede laptop kopen en ben je nieuwsgierig naar de verschillen op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de best geteste laptop. En alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste laptop is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.