icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Beste laptop

We testen elke 2 weken laptops van merken als Acer, Apple, Asus, Dell, HP, Lenovo, Medion en Peaq. Deze zijn verdeeld in 3 categorieën, gebaseerd op de grootte van de schermdiagonaal. We kijken onder andere naar hard- en software, gebruiksgemak, repareerbaarheid en snelheid. Zo vind jij altijd de beste laptop. De laatste update is van 12 oktober 2017.

Bekijk de testresultaten

Ben je al lid? Log dan in.

Eric Verlooij
Eric Verlooij

Expert Elektronica


 • laptop tot 13

  Deze laptops zijn vooral bestemd voor mensen die regelmatig met hun laptop op stap zijn. Ze zijn licht van gewicht en beperkt van omvang. Er is wel verschil: de 12 inch-laptops zijn doorgaans krachtiger dan hun 10- en 11 inch-broertjes.

  Vooral de goedkope 10- en 11 inch-modellen zijn zeker niet geschikt om actief en langdurig op te werken en zijn eigenlijk alleen interessant voor onderweg. Een simpele spreadsheet lukt nog wel, maar daarmee is het vaak wel gezegd. 

  Dat geldt zeker niet voor de best scorende laptops zoals de Apple MacBook en de Surface Pro van Microsoft. Deze laptops zijn zeer krachtig, maar daardoor ook een stuk duurder.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,3 Vanaf € 1.499,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,3 Vanaf € 1.599,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,3 Vanaf € 1.795,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,3 Vanaf € 1.691,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,3 Vanaf € 2.299,-


  Beste Koop

  Testoordeel 7,0 Vanaf € 1.049,-


 • DeBeste_categorie_Laptop_13-16inch

  In deze categorie worden de meeste laptops verkocht. Ongeveer 50% van alle verkochte laptops heeft een scherm van 15,6 inch. Dat is niet gek omdat dit formaat erg geschikt is om dagelijks mee te werken. De laptop is door het gewicht en formaat nog altijd goed mee te nemen.

  De prijzen en scores in deze categorie lopen erg uiteen. Er is voor ieder wat wils en voor elk prijskaartje is wel iets te vinden. Over het algemeen geldt wel: hoe duurder hoe beter. Dat uit zich vooral in de snelheid en de kwaliteit van het beeldscherm.

  De accuduur wil nog wel eens tegenvallen bij deze laptops. Let hier extra op in de vergelijker. Voor mensen die hun laptop alleen thuis gebruiken, is dit uiteraard geen probleem.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,7 Vanaf € 899,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,7 Vanaf € 949,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,7 Vanaf € 1.049,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,7 Vanaf € 999,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,7 Vanaf € 2.515,59


  Beste Koop

  Testoordeel 7,4 Richtprijs € 530,-


 • DeBeste_categorie_Laptop_16+inch

  Dit zijn de laptops met de grootst verkrijgbare schermen. Dit formaat is erg fijn, omdat je veel kwijt kunt op je scherm. Let wel op de resolutie (het aantal puntjes op het scherm). In deze categorie zijn namelijk nog veel laptops te koop met een relatief lage resolutie, waardoor het beeld er korrelig en opgeblazen uit kan zien. Wij raden aan om minimaal een scherm te kiezen met 1600x1000 pixels.

  17 inch-laptops zijn groot en erg zwaar in gewicht. Daarnaast gaat de accu maar zelden langer dan 5 uur mee en zijn ze voor gebruik onderweg niet erg geschikt. Het zijn vooral desktopvervangers.

  Een cd-rom of dvd-speler is langzaam aan het verdwijnen, maar bij de 17 inch-laptops komen we ze nog regelmatig tegen. Dat is handig als je een dvd wil kijken op je laptop of nog oude software op cd/dvd hebt die je wilt installeren.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,4 Vanaf € 1.005,94


  Beste Koop

  Testoordeel 7,0 Vanaf € 599,-


Vergelijk laptops

Laptops onafhankelijk getest

Top 3 aandachtspunten uit de laptoptest:

 1. Prijs: de prijzen lopen uiteen van ongeveer €200 tot €2600. Een heel dure laptop is vaak niet nodig. Voor de meeste mensen is een laptop van rond de €500 ruim voldoende.
 2. Accuduur: ruim de helft van de geteste laptops heeft een accuduur van 5 uur of langer.
 3. Touch: veel geteste laptops hebben een touchscreen.

Bespaar direct! Bekijk de testresultaten en kies voor de beste laptop!

Beste laptop

Kies een laptop met een goede prijs-kwaliteitverhouding en bespaar flink. Een goedkoop model van rond de €500 scoort even goed als een model van ongeveer €1000!

 • 4 laptops  zijn Beste Koop
 • 4 laptops komen als Beste uit de Test

Kies eenvoudig de beste laptop

We hebben meer dan honderd goed verkrijgbare laptops getest, maar welke is nu de beste? Bekijk de testresultaten en krijg toegang tot de test. Zo zie je eenvoudig welke laptop het beste scoort. Dat scheelt een hoop geld en gedoe!

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten