icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beter een nieuwe of een oude iPad kopen?

Apple brengt elk jaar op z'n minst 1 nieuwe iPad op de markt. Er liggen daarnaast ook nog flink wat 'oude' iPads in de winkel, en soms voor een lagere prijs dan voor een nieuwe. Welke iPads zijn er te vinden en hoe doen zij het als goedkoper alternatief?

Elvin Dujardin , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 29 december 2021

iPad pro 7 in winkel

Nieuwe vs oude iPads

Behalve nieuwe iPads liggen er vaak ook nog een behoorlijk aantal oudere iPads in de winkel. Soms hebben die zo'n lage prijs dat ze een betere prijs-kwaliteitverhouding hebben dan een nieuwe. Anderen raden we juist af omdat ze te traag zijn of geen ondersteuning meer krijgen van Apple. 

Daarnaast is er ook een groot aanbod van zogenaamde refurbished iPads. Die zijn niet meer nieuw maar soms aantrekkelijk geprijsd.

Bekijk ons overzicht van alle iPads die je op dit moment kunt kopen.

Alle beschikbare iPads

Update peildatum prijzen: 29 december 2021

Refurbished

Je hoeft een iPad natuurlijk niet nieuw in de winkel te kopen. Inmiddels zijn er ook tal van zogenaamde refurbished iPads te vinden bij daarin gespecialiseerde aanbieders. Deze iPads zijn opgeknapte tweedehands exemplaren die goedkoper zijn dan nieuwe modellen. Tenminste dat is de bedoeling. We komen af en toe ook oude modellen tegen die meer kosten dan de nieuwste variant. Dat is zonde van je geld. Vergelijk daarom altijd de prijs met die van een nieuwe iPad.

Bij refurbished producten is het verder altijd goed om naar de staat te kijken. Als die niet duidelijk is bij een aanbieder, vraag er dan naar, of ga naar een andere site.

Let op de generatie

Specifiek voor de iPad is ook de generatie erg belangrijk. De iPad is inmiddels zo lang op de markt dat er een hoop (sterk) verouderde modellen op de tweedehands markt zijn te vinden. Een iPad Air 1 uit 2013 of een mini 2 of 3 krijgt geen updates meer, heeft vaak een versleten accu en is dus niet vergelijkbaar met een nieuwer model.

Deze hele oude iPads raden we over het algemeen af. Overweeg er alleen een als hij fors goedkoper is en als je het niet erg vind als hij wat minder goed werkt.

Lees ook onze kooptips voor refurbished producten

Bekijk ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.