icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Tips voor de accu van je iPad, Android- en Windows-tablet

De accuduur van je tablet hangt af van hoe intensief je hem gebruikt. Feit is wel dat de accu steeds minder lang meegaat. Hoe verleng je de accuduur en hoe geef je een tabletaccu een lang leven?
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin   Expert ElektronicaBijgewerkt op:20 oktober 2022

Tips voor accu's tablets

Hoelang gaat een accu mee?

Een gemiddelde tablet gaat in het begin nog enkele dagen mee voordat de accu leeg is. Maar accu's hebben een beperkte levensduur. Tijdens het gebruik verliezen ze geleidelijk hun capaciteit, waardoor de accuduur steeds korter wordt. De accu laten vervangen is een dure oplossing.

Zuinig accugebruik is dus verstandig. Via instellingen op je tablet kun je de accuduur verbeteren. Daarnaast verleng je de levensduur van de accu door je tablet op een juiste manier te gebruiken. Bekijk hieronder onze tips voor de besturingssystemen iPadOS, Android en Windows 10 / 11.

Kijk in onze vergelijker voor alle tablets die goed scoren op accuduur (alleen voor leden) of lees onze tips voor het sneller maken van een trage iPad of Android-tablet.

Universele tips voor een langere accuduur

Tablets beschikken over allerlei functies die handig zijn, maar niet altijd nodig. Door de functies en toepassingen uit te zetten die je niet gebruikt, verleng je de accuduur.

Accutips voor iPadOS, Android en Windows 10 / 11

Je kunt bij ons ook geteste tablets met elkaar vergelijken. Of je kunt meteen bekijken welke tablets het Beste uit de Test zijn gekomen.

Algemene tips om de levensduur van de accu te verlengen

Externe accu

Als je vaak onderweg bent of gewoon niet genoeg hebt aan de accu van je tablet, dan kun je ook een losse accu kopen. Met een losse accu of 'powerbank' verleng je eenvoudig de accuduur van je tablet zonder stopcontact. Je kunt ze makkelijk meenemen omdat ze vaak niet groter zijn dan een smartphone. Is dit wat voor jou? Zoek dan naar ‘power banks’ in de winkel en let op dat jouw tablet ondersteund wordt. Ze zijn niet allemaal hetzelfde en variëren in capaciteit (weergegeven in mAh of wattuur), oplaadsnelheid en aantal aansluitingen. 

Garantie en repareren

Tabletfabrikanten geven meestal 6 maanden fabrieksgarantie op de accu. Gaat hij in die tijd stuk? Dan zal de fabrikant de accu vervangen. De fabrieksgarantie op de tablet is meestal 2, maar soms 1 jaar. Als de accu het daarna begeeft, kun je hem vrijwel onmogelijk zelf vervangen. Schakel daarvoor de fabrikant of een reparatiebedrijf in. Houd rekening met een fors prijskaartje van minimaal €90.

Lees meer over tabletreparatie.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.