icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Maak je Android-tablet sneller

Is je Android-tablet traag geworden? Met een paar simpele stappen maak je hem weer sneller.

Elvin Dujardin , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 30 december 2021

tablet-sneller-maken

De kans is klein dat er iets mis gaat, maar het kan geen kwaad om een back-up te maken van je tablet voordat je aan de slag gaat.

Verouderde versies

Samsung Galaxy Tab S6 - introAndroid wordt weliswaar steeds verder door Google verbeterd, maar kan op sommige apparaten nog steeds traag aanvoelen. Bovendien draaien veel Android-tablets nog op een verouderde versie met minder optimalisaties, waardoor maar een klein deel van de gebruikers profiteert van deze verbeteringen.

Gelukkig kun je ook zelf maatregelen treffen om je Android-tablet weer wat sneller te maken. Sommige stappen zijn wel een afweging: je zet daarmee namelijk enkele functies van je tablet uit om de werksnelheid te verbeteren.

Heb je alles geprobeerd en is je tablet nog steeds traag? Dan zit er helaas weinig op dan ermee leven of eventueel op zoek te gaan naar een vervanging. 

Bekijk ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.