icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Maak je Android-tablet sneller

Is je Android-tablet traag geworden? Met een paar simpele stappen maak je hem weer sneller.
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin   Expert ElektronicaBijgewerkt op:15 april 2024

tablet-sneller-maken

De kans is klein dat er iets mis gaat, maar het kan geen kwaad om een back-up te maken van je tablet voordat je aan de slag gaat.

Samsung Galaxy Tab S6 - introVerouderde versies

Android wordt weliswaar steeds verder door Google verbeterd, maar kan op sommige apparaten nog steeds traag aanvoelen. Bovendien draaien veel Android-tablets nog op een verouderde versie met minder optimalisaties, waardoor maar een klein deel van de gebruikers profiteert van deze verbeteringen.

Gelukkig kun je ook zelf maatregelen treffen om je Android-tablet weer wat sneller te maken. Sommige stappen zijn wel een afweging: je zet daarmee namelijk enkele functies van je tablet uit om de werksnelheid te verbeteren.

Heb je alles geprobeerd en is je tablet nog steeds traag? Dan is hij waarschijnlijk sowieso niet meer krachtig genoeg. Overweeg dan alsnog een nieuwe. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.