icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Telefoon opschonen

Opslagruimte op je telefoon is even frustrerend als mysterieus. Hopelijk lukt het met onze tips om de boosdoeners te vinden en ruimte vrij te maken. Verwacht niet enorm veel aan vrije ruimte. Maar alle beetjes helpen.
Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 3 januari 2022

Iphone-7-opschonen

Stap 1: wat gebruikt zoveel opslagruimte?

Op je smartphone zie je makkelijk wat veel opslagruimte in beslag neemt. 

Stap 2: gebruik de aanbevelingen

Soms geeft je smartphone persoonlijke tips om ruimte vrij te maken. Probeer deze uit.

Stap 3: kijk eens kritisch naar WhatsApp

Je hoeft geen WhatsApp-gesprekken te wissen om ruimte vrij te maken. Je kunt ze kleiner maken. Bijvoorbeeld door alleen grote foto's en video's te wissen. Volg de instructies voor Android of de instructies voor iPhone.

Stap 4: foto’s naar de cloud of je pc

Foto’s en video’s gebruiken minder ruimte als je ze online in de cloud bewaart. Of verplaats foto's en video’s naar je computer.

Stap 5: met de bezem door je apps

Als je een app verwijdert, kun je deze later opnieuw installeren. Zonder dat je de app opnieuw hoeft te kopen.

Stap 6: stream muziek, podcasts en films

Je muziek, podcasts en films zijn groot. Deze kun je beter streamen. Het dataverbruik kost geld, maar een nieuwe smartphone is duurder.

Stap 7: mail, contacten, agenda, herinneringen en notities

Het scheelt opslagruimte als je minder naar je apparaat synchroniseert. Bijvoorbeeld je mail, contacten, agenda, herinneringen en notities.

Extra ruimte met een opslagkaart

Nog steeds niet genoeg ruimte? Bij bepaalde Android-smartphones kun je de opslagruimte uitbreiden. Bekijk smartphones met een sleuf voor SD-kaarten of een sleuf voor NM-kaarten.

In die kaartsleuf stop je meestal een micro SD-kaart. Lees ook SD-kaart kopen: waar let je op?

Extra tips van de community

Kun jij nog meer vrije opslagruimte gebruiken? Stel je vraag in onze community of bekijk het topic met opschoontips. Samen weten we meer!

Bekijk ook:

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.