icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ruimte vrijmaken op je smartphone

Niets is vervelender dan een smartphone die aangeeft dat er geen opslagruimte meer is. Het is niet altijd duidelijk waarom dat zo is, laat staan hoe je het oplost. Wij vertellen je precies hoe je de opslagruimte controleert én vrijmaakt.

Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Bijgewerkt op:14 september 2018

Iphone-7-opschonen

Waar gaat je opslagruimte aan op?

Op je smartphone kun je eenvoudig bekijken waardoor je opslagruimte in beslag wordt genomen. 

Gebruik de aanbevelingen

Bij instellingen op je smartphone vind je aanbevelingen die jouw telefoon zelf geeft om meer ruimte vrij te maken.

Apps verwijderen en uitschakelen

Als je een app verwijdert, kun je deze later opnieuw installeren zonder dat je de app opnieuw hoeft te kopen. Als een app niet langer wordt aangeboden via de Google Play Store of de Apple App Store, dan kun je ze mogelijk niet opnieuw downloaden.

Verminder gebruikte opslag van foto’s en video’s

Foto's en video’s nemen over het algemeen veel ruimte in beslag. Door foto’s te bewaren bij Apple of Google, kun je opslagruimte besparen. Ze staan dan in de cloud. Pas op: als je een losse foto verwijdert, zal je deze ook uit die online opslag verwijderen.

Je kunt foto’s en video’s natuurlijk ook verplaatsen naar je computer. Sluit daarvoor je smartphone aan op je pc.

Lees ook onze tips om foto's te beheren en op te slaan.

Muziek en films verwijderen

Ook muziek en films nemen snel veel ruimte in beslag. Je kunt natuurlijk muziek verwijderen van je smartphone om opslagruimte vrij te maken of een YouTube premium-account nemen. Dan hoef je geen muziek meer op te slaan. 

Controleer je apps

Sommige apps maken het mogelijk om via de app zelf ruimte te besparen op je smartphone. Zo kun je in Netflix gedownloade films verwijderen en in WhatsApp je gespreksgeschiedenis opschonen. WhatsApp-gesprekken nemen snel veel ruimte in beslag als je foto’s, video’s en audiofragmenten verzendt en ontvangt.

E-mail opschonen

Wil je (ook) je e-mail opschonen? Dit is eenvoudig, hiervoor ga je naar Wachtwoorden & accounts > mail > synchroniseren aanpassen

Bekijk ook: