icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ruimte vrijmaken op je smartphone

Niets is vervelender dan een smartphone die aangeeft dat er geen opslagruimte meer is. Het is niet altijd duidelijk waarom dat zo is, laat staan hoe je het oplost. Wij vertellen je precies hoe je de opslagruimte controleert én vrijmaakt.

Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Bijgewerkt op:19 februari 2019

Iphone-7-opschonen

Waar gaat je opslagruimte aan op?

Op je smartphone kun je eenvoudig bekijken waardoor je opslagruimte in beslag wordt genomen. 

Gebruik de aanbevelingen

Bij instellingen op je smartphone vind je aanbevelingen die jouw telefoon zelf geeft om meer ruimte vrij te maken.

Apps verwijderen en uitschakelen

Als je een app verwijdert, kun je deze later opnieuw installeren zonder dat je de app opnieuw hoeft te kopen. Als een app niet langer wordt aangeboden via de Google Play Store of de Apple App Store, dan kun je ze misschien niet opnieuw downloaden.

Verminder gebruikte opslag van foto’s en video’s

Foto's en video’s nemen over het algemeen veel ruimte in beslag. Door ze in de cloud te bewaren bij Apple, Google of Samsung kun je opslagruimte besparen. 

Als je de cloud niet wilt gebruiken, sluit je smartphone dan aan op je pc en verplaats foto’s en video’s naar je computer.

Muziek en films verwijderen

Als je muziek en films op je smartphone hebt, kun je die verwijderen om opslagruimte te besparen. Een alternatief voor lokale muziek en films zijn streamingdiensten voor online muziek luisteren en online televisie kijken.

Controleer je apps

Sommige apps kunnen via de app zelf ruimte besparen op je smartphone. Zo kun je in Netflix gedownloade films verwijderen en in WhatsApp je gespreksgeschiedenis opschonen. WhatsApp-gesprekken nemen snel veel ruimte in beslag als je foto’s, video’s en audiofragmenten verzendt en ontvangt. Controleer ook andere apps.

Mail, contacten, agenda, herinneringen en notities

Het scheelt ruimte als je minder mail, contacten, agenda, herinneringen en notities naar je apparaat synchroniseert.

Bekijk ook: