icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dit zijn de beste smartphones

Bekijk de testresultaten van nagenoeg alle goed verkrijgbare smartphones. Wij testen bijna maandelijks nieuwe modellen van bekende en onbekende merken.

Maar liefst 7 smartphones zijn Beste uit de Test met een 8,0 als rapportcijfer. De Beste Koop scoort een 7,5. De resultaten zijn van januari 2018.

Wouter Rensink
Wouter Rensink

Expert Elektronica


De best geteste smartphone

Lees alles over de geteste smartphones, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport smartphones (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Smartphones
 • Beste uit de Test

  Vanaf € 557,-

  Testoordeel 8,0

  1 review

 • Beste uit de Test

  Vanaf € 679,-

  Testoordeel 8,0

  2 reviews

De beste smartphone

Top 3 aandachtspunten uit de smartphone-test:

 1. Fotograferen en filmen: smartphonecamera’s worden keer op keer beter; de kwaliteitsverschillen zijn behoorlijk groot.
 2. Toestelmogelijkheden: de batterijduur en oplaadtijd variëren bijvoorbeeld enorm.
 3. Ergonomie: niet iedere smartphone heeft een mooi en fijn aanraakscherm. Daarnaast sneuvelden ook duurdere telefoons in onze valtest.

Bekijk de testresultaten en ontdek wat de beste smartphone is voor jou.

De beste prijs

Een goede mobiele telefoon hoeft niet duur te zijn. De best geteste toestellen zijn niet direct het duurst. Wel zijn de echt goedkope smartphones meestal van mindere kwaliteit.

Bekijk de testresultaten en kies de smartphone die veel waar voor je geld geeft.

Jouw voorkeuren

Onze test geeft een algemeen advies, maar de beste keus begint met één vraag: 'Wat wil je met de smartphone gaan doen?' In onze vergelijker filter je op aspecten die jij belangrijk vindt, zoals fotografen en filmen, muziek en navigatie. Door de tientallen smartphones met elkaar te vergelijken, krijg je een eerlijk en onafhankelijk beeld. Ontdek in de testresultaten welke mobiel het beste bij je past.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

Bekijk de testresultaten