icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Welk type consument ben jij? Doe mee.|

Iedereen heeft verschillende wensen en behoeften. Daar weten wij graag meer over.

Sitewide Promo cartquiz

Beste smartphone

Bekijk de testresultaten van nagenoeg alle goed verkrijgbare smartphones. Wij testen vrijwel maandelijks nieuwe modellen van bekende merken. Eén smartphone staat aan kop en is met het rapportcijfer 8,1 de Beste uit de Test. De Beste Koop scoort een 7,4 maar is een flink stuk goedkoper. De resultaten zijn van februari 2017.

Wouter Rensink

Expert Elektronica


De best geteste smartphone

Zoveel keuze, maar welke is het beste voor jou? Log in of maak gratis kennis en ontdek welke smartphone als Beste uit de Test komt.

Bekijk de testresultaten Koop pdf
 • Beste uit de test

  Vanaf€ 619,-

  Testoordeel8,1

  1 review

 • Beste koop

  Vanaf€ 402,-

  Testoordeel7,4

  4 reviews

De beste smartphone

Top 3 aandachtspunten uit de smartphone-test:

 1. Foto's & video: smartphonecamera’s worden ieder jaar beter; de kwaliteitsverschillen zijn echter behoorlijk groot.
 2. Toestelmogelijkheden: vooral de batterijduur en oplaadtijd variëren enorm.
 3. Gebruiksvriendelijkheid: niet iedere smartphone heeft een mooi en fijn aanraakscherm. Daarnaast sneuvelden ook duurdere telefoons in onze valtest.

Bekijk de testresultaten en ontdek wat de beste smartphone is voor jou.

De beste prijs

Een goede mobiele telefoon hoeft niet duur te zijn. Elke geteste smartphone behaalt een voldoende voor bellen, sms’en, internetten en e-mailen. De best geteste toestellen zijn niet direct het duurst. Wel zijn de echt goedkope smartphones altijd van mindere kwaliteit.

Bekijk de testresultaten en kies de smartphone die veel waar voor je geld geeft.

Jouw voorkeuren

Onze test geeft een algemeen advies, maar de beste keus begint met één vraag: 'Wat wil je met de smartphone gaan doen?' In onze vergelijker filter je op aspecten die jij belangrijk vindt, zoals foto’s en video’s, muziek en navigatie. Door de tientallen smartphones met elkaar te vergelijken, krijg je een eerlijk en onafhankelijk beeld. Ontdek in de testresultaten welke mobiel het beste bij je past.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

Bekijk de testresultaten