icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Probeer Ubuntu & vertel ons erover

Nieuws
|
Voor een artikel in de Digitaalgids van januari 2014 zijn we op zoek naar computergebruikers die een paar weken Ubuntu Linux willen proberen en ons erover willen vertellen.
Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 23 oktober 2013

Ubuntu logo

Ubuntu is de 'consumentenversie' van het gratis besturingssysteem Linux. Linux staat bekend om zijn veelzijdigheid, lage systeemeisen en enthousiaste gebruikersgroep. En jammer genoeg ook om zijn complexiteit: Linux was jarenlang alleen weggelegd voor computerexperts en -enthousiastelingen.

Maar er wordt hard gesleuteld aan Linux, en vooral Ubuntu lijkt inmiddels zo volwassen dat ook 'normale' consumenten er wat aan hebben. Ubuntu is juist nu extra interessant, omdat Windows XP in 2014 niet langer ondersteund wordt, en veel mensen opzien tegen de overstap naar Windows 8 (en een nieuwe PC).

Vertel ons je ervaringen

Daarom zijn we erg geïnteresseerd in je ervaringen met Ubuntu: kun je alles wat je ook op je oude computer kon? Werkt alle randapparatuur? Zou je Ubuntu kunnen blijven gebruiken? Waarom wel/niet?  

Ubuntu is gratis, Nederlandstalig, en je kunt het naast Windows op je computer installeren. Verderop in dit bericht staan installatieinstructies.

Meld je aan

Meedoen kan niet meer omdat het onderzoek inmiddels is afgerond. De resultaten zijn te lezen in de Digitaalgids van januari/februari 2014.

Installatieinstructies:

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.