icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eerste eerlijke telefoons dit najaar te koop

Nieuws
|
In oktober komt de Fairphone op de markt. Dit is volgens de Amsterdamse bedenker de eerste 'eerlijke' telefoon.

Gepubliceerd op: 12 juni 2013

De productie van de Fairphone is gestart nadat 5000 consumenten de aanschafprijs van €325 vooruitbetaalden. Ook KPN bestelde er 1.000.

De Fairphone bestaat uit materialen die uit oorlogsvrije gebieden komen en wordt in elkaar geschroefd door arbeiders die goed worden behandeld. Er worden volgens Fairphone (desgevraagd) speciale afspraken gemaakt voor goede arbeidsomstandigheden en een eerlijke beloning.

Duurzaam

Duurzaam is dat het toestel makkelijk weer uit elkaar te halen is voor reparaties of hergebruik van materialen.

De specificaties zijn behoorlijk goed: een quadcore processor, versterkt glas voor een 4,3 inch scherm (een vrij groot formaat), 16 GB geheugen en een 8 Megapixel camera (1,3 Megapixel aan de voorzijde). Het besturingssysteem is Android 4.2 en het toestel biedt plek aan 2 simkaarten.

Bron: www.fairphone.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.