icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nederlanders versturen minder sms’jes

Nieuws
|
Het aantal verstuurde sms'jes is in Nederland het afgelopen half jaar voor het eerst afgenomen.

Gepubliceerd op: 19 oktober 2011

In de eerste helft van 2011 werden 5,74 miljard sms-berichten verstuurd. In de laatste zes maanden van 2010 waren dat er nog bijna 5,9 miljard. Een daling van -2,5 procent. Tot nu toe nam het sms-verkeer nog nooit af, maar steeg ieder half jaar met tussen de 200 en 700 miljoen. Een verklaring voor de daling van het aantal verzonden sms'sjes ligt ongetwijfeld in de populariteit van andere gratis mogelijkheden (Pingen, WhatsApp, Facebook) om berichten versturen via het internet.

Het mobiele dataverbruik in Nederland nam het afgelopen half jaar fors toe. Waar in het laatste half jaar van 2010 4,7 miljard MB aan data werd verbruikt, steeg het verbruik tussen januari en juni 2011 naar 5,8 miljard MB.

Bron: Nu.nl / OPTA

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.