icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

KPN lanceert datatellers met minder bugs

Nieuws
|
Met een datateller-app op je smartphone kun je aardig zien hoeveel mobiel internet je nu eigenlijk 'verstookt'. Er zijn talloze datatellers beschikbaar. KPN lanceerde vorige week een eigen app. Alleen zaten daar zoveel fouten in (bugs) dat KPN in grote haast bijgewerkte versies op internet publiceerde.

_Geen auteur   Gepubliceerd op:12 september 2011

Bij de nieuwe abonnementen van álle operators (dus ook KPN) is mobiel internet flink duurder geworden. Terwijl consumenten gewend waren aan onbeperkt internet. Een van de stappen die KPN nu zet is het uitbrengen van een gratis app voor de smartphone die KPN-abonnees het dataverbruik laat meten. Zo kunnen zij beter het aantal MB's inschatten voor het volgende KPN-abonnement waarin de scherpe datalimieten zullen gelden.

Nieuwe versies

Alleen werkten de eerste versies van deze KPN-apps niet goed. Gebruikers meldden dat de apps niets registreerden, of de telefoon zelfs lieten vastlopen. Binnen enkele dagen lanceerde KPN daarom nieuwe versies van de apps waarin de problemen verholpen zouden moeten zijn.

Het gaat om de KPN MB Meter en Hi MBStatus in de Google Play Store (voorheen Android Market), de appstore (softwarewinkel) van het Android-telefoonplatform.

Inmiddels is van de KPN MB Meter ook een iPhone-versie verschenen..

'Eenvoudig inzicht'

Beide KPN-apps beloven 'eenvoudig inzicht' in je MB-verbruik van mobiel internet, de verhouding mobiel internet/wifi-gebruik en een waarschuwing bij het naderen van je datalimiteit.

Datatellers

Er waren al de nodige datateller apps beschikbaar, die ook met mobiel internet van andere telecombedrijven overweg kunnen. Van de populairste datateller-apps hebben wij een overzicht gepubliceerd. De KPN-apps zijn hierin nog niet te vinden; we hebben er nog niet voldoende ervaring mee.

Lees ook: Telecomplicaties, onze campagne over mobiel.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.