icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Reclame-campagne Alex onder vuur

Nieuws
|
De reclames van Alex Vermogensbeheer zijn misleidend. Dit zegt Vermogensmonitor, een bedrijf dat onder meer beleggingsproducten beoordeelt. Alex adverteert op haar website met 'laten beleggen door Alex, iets voor u? Doe de test!'. Alex schotelt potentiële beleggers in deze test 7 vragen voor, bijvoorbeeld of je tijd hebt om zelf de beurs in de gaten te houden.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:9 maart 2016

Misleidende-reclame-Alex

De derde vraag uit de test luidt: 'Ik vind het eerlijk als een deel van de kosten afhankelijk is van de groei van mijn geld'. Deze vraag is misleidend stelt Vermogensmonitor want Alex meldt niet dat zij ook 10% ‘prestatievergoeding’ over de vermogensgroei rekent als de koersen zijn gestegen, maar Alex het slechter heeft gedaan dan de beurs. In dat geval betalen beleggers dus een vergoeding voor een niet-geleverde prestatie terwijl Alex niets extra’s bereikte voor zijn klanten.

Prestatiebeloning vermogensgroei

Alex vindt dat er geen sprake is van misleiding omdat zij met beleggers afspreekt dat de prestatiebeloning wordt gerekend over de vermogensgroei. In die afspraak staat niet dat dit gekoppeld is aan de beursresultaten.

Vermogensmonitor spande vorig jaar al claimprocedures aan tegen Alex bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening  (Kifid), omdat Alex voor voorzichtige beleggers met een 'behoedzaam profiel' een groot percentage in aandelen had belegd. Het 'automatische handelssysteem' van Alex handelde flink in deze aandelen. Beleggers liepen bij stijgende koersen behoorlijke verliezen op. Veel gedupeerden haalden hun geld bij Alex weg.


Bron: Vermogensmonitor.nl

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

  • Bunq Easy Savings 1200x800
    Eerste indruk | 14 mrt.

    Review: Bunq spaarrekening

    De onlinebank Bunq staat met een spaarrente van 2,46% hoog in de lijst van Nederlandse banken. Maar is het aantrekkelijk en veilig om hier een spaarrekening te openen?
  • jong-stel-huis-kopen
    13 feb.

    Vervroegde opname van een deposito

    Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname.
  • Rabo Tijdsslotsparen
    14 sep.

    Review: Rabobank TijdslotSparen

    Rabobank heeft een nieuw product gelanceerd: Rabo TijdslotSparen. De bank adverteert met een variabele rente van 2,25%. Is dit aantrekkelijk en wat zijn de voorwaarden?
  • abn-amro
    26 jun.

    Waarschuwing ABN AMRO Groenbank

    Spaarders met een groen deposito bij ABN Groenbank moeten opletten. Vanaf 1 juli 2024 zijn alleen bedragen tot €100.000 nog beschermd door het depositogarantiestelsel.