icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Waarschuwing voor spaarders bij ABN AMRO Groenbank

Spaarders met een groen deposito bij ABN Groenbank moeten opletten. Vanaf 1 juli 2024 zijn alleen bedragen tot €100.000 nog beschermd door het depositogarantiestelsel. Dit komt doordat de zelfstandige aanbieder ABN AMRO Groenbank dan waarschijnlijk onderdeel wordt van ABN AMRO Bank.
rien meijer

Rien Meijer   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:26 juni 2023

abn-amro

Tegoeden opgeteld

Tegoeden bij ABN AMRO Groenbank worden vanaf dat moment opgeteld bij je tegoeden bij de ABN AMRO Bank. Komt dit bedrag opgeteld boven de €100.000? Dan valt het merendeel niet langer onder de bescherming van het Nederlandse Depositogarantiestelsel

De reden waarom de zelfstandige aanbieder ABN AMRO Groenbank onderdeel wordt van ABN AMRO Bank is volgens ABN AMRO het vervallen van de verplichting tot een eigen bankvergunning voor groenbanken.

Ook bij ING

Concurrent ING geeft aan dat ING Groenbank naar verwachting per 1 april 2024 als zelfstandig onderdeel ophoudt te bestaan. Voor spaarders in een ING Groen Spaar Deposito geldt dan ook dezelfde waarschuwing voor het depositogarantiestelsel.

Fiscaal voordeel

Het derde spaarproduct waar je voor fiscaal voordelig groensparen terecht kunt, is GroenSparen van de Rabobank. Bij deze bank bestaan nog geen plannen zoals bij ABN AMRO en ING.

Het fiscale voordeel over ‘groene tegoeden’ tot €65.072 (2023) bestaat uit 2 delen:

 • Heffingskorting van 0,7% .
 • Geen vermogensrendementsheffing.

Nieuw & interessant

 • Bunq Easy Savings 1200x800
  12 jun.

  Review: Bunq spaarrekening

  De onlinebank Bunq staat met een spaarrente van 2,46% hoog in de lijst van Nederlandse banken. Maar is het aantrekkelijk en veilig om hier een spaarrekening te openen?
 • jong-stel-huis-kopen
  30 mei

  Vervroegde opname van een deposito

  Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname.
 • Rabo Tijdsslotsparen
  14 sep.

  Review: Rabobank TijdslotSparen

  Rabobank heeft een nieuw product gelanceerd: Rabo TijdslotSparen. De bank adverteert met een variabele rente van 2,25%. Is dit aantrekkelijk en wat zijn de voorwaarden?
 • Ontbossing
  Nieuws | 1 dec.

  Geen geld meer naar ontbossing

  Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart.