Knab weer omlaag met spaarrentes

Rien Meijer Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:16 november 2017

Geldgidsscore onder druk
De dalingen zijn opvallend, aangezien Knab jarenlang steevast tot de banken behoorde met de hoogste spaarrentes. Dat vertaalde zich ook in hoge Geldgidsscores, de graadmeter van de Consumentenbond wat betreft de stabiliteit van de rente.
In de komende Geldgids, die op 24 november verschijnt, krijgt Knab Kwartaal Sparen voor het eerst geen punten. De Geldgidsscore zakt daardoor van 90 naar 80. Flexibel Sparen valt zelfs voor het eerst sinds begin 2013 weg uit de Spaarwijzer, waarin alleen plek is voor rentes van 0,4% en hoger.
Vaker moeten verlagen
Volgens Knab is er geen sprake van een gewijzigd rentebeleid. ‘De markt is onrustig. Daardoor hebben wij inderdaad vaker moeten verlagen dan in voorgaande jaren’, zegt productmanager Alinda Nijhoff. ‘Echter, dit was bij andere (spaar)banken ook het geval.’
Hoogste rente
De hoogste rente (0,55%) krijg je nu op een DHB CombiSpaarrekening online, waarbij je opnames wel 99 dagen van tevoren moet aankondigen. Advanzia Bank (uit Luxemburg) en de Anadolubank keren zonder voorwaarden 0,5% uit, de LeasePlan Bank 0,45%.
Bron: Consumentenbond/Knab
Lees ook
Nieuwste artikelen
- Artikel|Review: Rabobank TijdslotSparen
Nieuw & interessant
- 14 sep.
Review: Rabobank TijdslotSparen
Rabobank heeft een nieuw product gelanceerd: Rabo TijdslotSparen. De bank adverteert met een variabele rente van 2,25%. Is dit aantrekkelijk en wat zijn de voorwaarden? - 26 jun.
Waarschuwing ABN AMRO Groenbank
Spaarders met een groen deposito bij ABN Groenbank moeten opletten. Vanaf 1 juli 2024 zijn alleen bedragen tot €100.000 nog beschermd door het depositogarantiestelsel. - 16 jan.
Vervroegde opname van een deposito
Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname. - Nieuws | 1 dec.
Geen geld meer naar ontbossing
Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart.