icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eerste resultaten nieuwe stofzuigers gepubliceerd

Nieuws
|
Vanaf september zijn we druk bezig om nieuwe stofzuigers met energielabel met een nieuw testprogramma te testen en beoordelen. De testresultaten van meer dan 20 nieuwe stofzuigers zijn vandaag gepubliceerd.
Irene Joris 2023

Irene Joris   Expert stofzuigersGepubliceerd op:22 december 2014

Gebruiksgemak

Een compleet nieuwe markt van stofzuigers was een goede aanleiding om onze test goed onder de loep te nemen en hier en daar aan te passen. Verwarrend, vonden de stofzuigerfabrikanten, want onze test bleek heel anders te zijn dan de tests die zij uitvoeren voor het energielabel.

Stofzuigertest vs. energielabel

Wij kiezen voor onze manier van testen omdat we dit realistischer op de gebruikssituatie van de consument vinden. Dit heeft helaas tot gevolg dat onze testresultaten soms niet overeenkomen of tegenstrijdig zijn met wat er op het label wordt vermeld. Zo is een A op harde vloeren bij ons niet altijd de beste scorende stofzuiger op harde vloeren en kan een C op tapijt bij ons best de hoogst scorende op tapijt zijn. Lees meer over hoe we testen en het verschil met het energielabel.  

Uiteenlopende verse resultaten

De verse testresultaten zijn van stofzuigers van allerlei merken als Miele, Bosch, AEG en Dyson en de rapportcijfers lopen sterk uiteen van een ruime voldoende tot een dikke onvoldoende. Er is duidelijk te zien welke stofzuigers goed scoren, maar voor predicaten zullen we nog een aantal weken geduld moeten hebben. Lees meer daarover bij de Beste stofzuiger.

Bekijk de resultaten van de vers geteste stofzuigers in de stofzuigervergelijker.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.