icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
gebruikstips

Ventilatoren: 4 tips

Heb je een nieuwe of tweedehands ventilator gekocht? Met deze tips geniet je nog meer van je ventilator. 

1

Beter slapen

Zuig frisse lucht van buiten naar binnen

Zet je ventilator 's nachts in de deuropening zodat hij naar de gang blaast en zet het raam zo ver mogelijk open. Dan blaas je warme lucht uit de kamer en zuig je koele lucht van buiten naar binnen. Zo maak je optimaal gebruik van de lagere en frisse nachttemperatuur en slaap je beter.

Je kunt de ventilator ook voor het open raam zetten. Dan blaast hij frisse lucht direct je kamer in.

slaap-beter-ventilator-1200x800px

2

Schakel het display uit

Zet het licht uit

Bij een deel van de ventilatoren met een display kun je deze uitschakelen. Dat is vooral fijn wanneer je de ventilator gebruikt tijdens het slapen. Een fel verlicht display kan storend zijn om bij in slaap te vallen.

display-donker-ventilator-1200x800px

3

Voorkom omvallen

Denk na over plaatsing

Ventilatoren zijn best hoog en ook vaak topzwaar. Al let je zelf zo goed mogelijk op, kinderen, huisdieren en bezoek doen dat misschien niet. 

Sommige ventilatoren doorstaan een val erg goed. De meeste hebben schade, maar blijven wel werken. Toch wil je omvallen voorkomen. Denk dus goed na over de plaats van de ventilator.

pas-op-vallen-ventilator-2-1200x800px

4

Bespaar op elektriciteit

Gebruik de timer

Gebruik je een ventilator om bij in slaap te vallen? Als de temperatuur het toelaat kun je de ventilator na 1 of 2 uur automatisch laten uitschakelen via een ingestelde timer. Dat spaart elektriciteit terwijl je rustig verder slaapt.

timer-ventilator-1200x800px