icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verkoop Ariel pods mag weer

Nieuws
|
Kort geleden oordeelde de rechter dat de Ariel pods van Procter & Gamble (P&G) de winkel uit moesten. Concurrent Unilever laat nu echter weten dat P&G deze uitspraak als vernietigd kan beschouwen.
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert wasmachinesGepubliceerd op:28 januari 2014

De Ariel pods mogen weer verkocht worden. Eind 2013 oordeelde de rechter dat de pods van Ariel teveel leken op de capsules van Robijn en Omo, waar Unilever een octrooi op heeft. Daarom werd P&G een verbod opgelegd op het verkopen van de pods. Unilever geeft nu echter aan van de uitspraak van het kort geding af te zien; het verbod wordt daarmee ingetrokken.

'We doen dit om onnodige juridische handelingen te vermijden', aldus een woordvoerder van Unilever, 'er lopen nu meerdere juridische zaken naast elkaar'. Procter & Gamble heeft op zijn beurt namelijk een zaak aangespannen tegen Unilever, om de geldigheid van het octrooirecht in kwestie aan te vechten.

Bron: levensmiddelenkrant.nl

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.