! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De Friesland zorgverzekering


Reviewscore: | Bekijk reviews
de-friesland

Overweeg je een De Friesland zorgverzekering af te sluiten? Voor de meest noodzakelijke zorg zit je goed met de basisverzekering van De Friesland. De basiszorgverzekering is bij bijna elke zorgverzekeraar hetzelfde.

Wil je ook een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld je tandarts of fysiotherapeut dan kun je je bijverzekeren met een aanvullende De Friesland-verzekering.

Contactgegevens De Friesland

 • Telefoonnummer:
  (058) 291 31 31
 • Website:
  https://www.defriesland.nl
 • Adres:

  Postbus 270
  8901 BB Leeuwarden

De Friesland zorgverzekering afsluiten

Via de Consumentenbond kun je zorgverzekeringen van De Friesland vergelijken met andere zorgverzekeringen. De Consumentenbond adviseert welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Is een De Friesland zorgverzekering ook de beste en voordeligste keus in jouw persoonlijke situatie? Of past toch een andere zorgverzekering beter bij je? Je komt er snel achter door je persoonlijke wensen in te vullen in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond. Het pakket met de laagste prijs en de beste prijs-kwaliteit verhouding komt automatisch naar voren. 

Ontvang het laatste zorgnieuws

Wil jij als eerste weten wat er verandert rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de ZorgAlert. We houden je per e-mail op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

Zorg - ZorgAlert

Over De Friesland zorgverzekering

De Friesland heeft verschillende soorten basisverzekeringen. De Vrije Keus Polis is een restitutiepolis waarbij je vrije zorgkeuze hebt. Voor de hoogte van de vergoeding die je krijgt voor je zorgkosten maakt het dan niet uit naar welke zorgverlener je gaat.

De Alles Verzorgd Polis (naturapolis) is iets goedkoper, maar daarbij heb je geen vrije zorgkeuze. Via de Zorgvergelijker en via de website van De Friesland kun je bekijken bij welke zorgverleners je terecht kunt. Ga je naar een zorgverlener waarmee De Friesland geen contract heeft? Dan moet je een deel van de kosten zelf betalen.

De Zelf Bewust Polis is de goedkoopste basisverzekering van De Friesland. Ook bij deze verzekering heb je geen vrije zorgkeuze en verder regel je je zaken met deze verzekering online.

Wil je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten bij De Friesland? Dan kun je te maken krijgen met een acceptatieprocedure. Dit geldt alleen voor het meest uitgebreide pakket. Voor de andere aanvullende verzekeringen geldt geen acceptatieprocedure.