icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De Friesland zorgverzekering


Reviewscore: | Bekijk reviews
de-friesland

Overweeg je een De Friesland zorgverzekering af te sluiten? Voor de meest noodzakelijke zorg zit je goed met de basisverzekering van De Friesland. De basiszorgverzekering is bij bijna elke zorgverzekeraar hetzelfde.

Wil je ook een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld je tandarts of fysiotherapeut dan kun je je bijverzekeren met een aanvullende De Friesland-verzekering.

Contactgegevens De Friesland

 • Telefoonnummer:
  058 - 291 31 31
 • E-mail:
 • Website:
  https://www.defriesland.nl
 • Adres:

  Postbus 270
  8901 BB Leeuwarden

De Friesland zorgverzekering afsluiten

Via de Consumentenbond kun je zorgverzekeringen van De Friesland vergelijken met andere zorgverzekeringen. De Consumentenbond adviseert welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Is een De Friesland zorgverzekering ook de beste en voordeligste keus in jouw persoonlijke situatie? Of past toch een andere zorgverzekering beter bij je? Je komt er snel achter door je persoonlijke wensen in te vullen in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond. Het pakket met de laagste prijs en de beste prijs-kwaliteit verhouding komt automatisch naar voren. 

Over De Friesland zorgverzekering

De Friesland heeft twee basisverzekeringen: de Zelf Bewust Polis en de Alles Verzorgd Polis. Dit zijn allebei naturapolissen, waarbij je kosten volledig vergoed worden als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Maar je betaalt een deel van de kosten zelf als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Via de Zorgvergelijker en via de website van De Friesland kun je bekijken bij welke zorgverleners je terecht kunt.

De Zelf Bewust Polis is de goedkoopste basisverzekering van De Friesland, maar daar is het vergoedingspercentage voor niet-gecontracteerde zorg lager dan bij de Alles Verzorgd Polis. Daarnaast regel je met de Zelf Bewust Polis je zaken online. Bij de Alles Verzorgd Polis kan het online, per post of telefonisch.

Wil je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten bij De Friesland? Dan kun je te maken krijgen met een acceptatieprocedure. Dit geldt alleen voor het meest uitgebreide pakket. Voor de andere aanvullende verzekeringen geldt geen acceptatieprocedure.