Tablets

Zoek tablets

 • Schermdiagonaal

 • Besturingssysteem

 • Mobiel internet (3G / 4G)

Bezig met laden... 57 tablets gevonden

Ons advies

Heb je al een account? Log in

Belangrijke informatie over tablets

Wat is een tablet eigenlijk en vervangt een tablet je laptop of gewone pc? Wat kun je er het beste op doen en wat niet? En als je er een wilt kopen, welke kies je dan? Het antwoord op al die vragen vind je in dit dossier over tablets.

Meer video's
 1. De beste tablet

  beeldscherm iPad AirDe Consumentenbond heeft een aantal nieuwe tablets grondig getest op gebruiksgemak, beeldkwaliteit, veelzijdigheid, prestaties, kwaliteit van de behuizing en de accuduur. De iPad blijft de beste tablet, gevolgd door een Android-tablet van Samsung en een Windows-tablet van Microsoft.

  De beste tablet uit de test.
 2. Vervangt een tablet je laptop of gewone pc?

  Met een tablet kun je bijna alles wat je met een laptop kunt doen. Het voordeel van tablets: ze zijn handzamer dan laptops, de accu gaat langer mee en je kunt er apps op draaien. Het nadeel van tablets: ze hebben minder opslagcapaciteit en zijn niet geschikt voor lang en veel tikken.

  Meer voor- en nadelen van tablets.
 3. Tips voor het kopen van een tablet

  De eerste keus is het besturingssysteem: de iPad's gebruiken Apple's iOS, veel andere tablets werken op Google's Android, weer andere op Windows 8 van Microsoft. Daarna kies je een specifiek model. Let daarbij op de afmetingen, kwaliteit van het scherm, de accuduur en extra's zoals een camera en GPS.

  Meer kooptips.
 4. Apps maken de tablet leuk

  Het leuke van tablets is dat je er apps op kunt draaien: mini-programmaatjes zoals Buienradar of NS-reisplanner. Veel apps zijn gratis, sommige kosten maximaal een paar euro. Voor een iPad of Android-tablet kun je kiezen uit duizenden apps.

  Wat zijn apps en hoe kom je eraan.
 5. Extra’s voor de tablet

  Een populaire accessoire voor de tablet is de beschermhoes (€20 tot €50). Het spiegelende scherm kun je mat maken met een screenprotector (vanaf €20). Voor zo'n €70 koop je een los toetsenbord bij je tablet, vooral prettig als je veel wilt typen.

  Meer accessoires voor de tablet

Achtergrondinformatie over tablets

Meest recente vragen over tablets

Meer vragen en antwoorden

Tests

Online privacy

Houd uw persoonlijke gegevens privé.

De leukste gratis apps

De leukste gratis apps

Tablets per merk

Tablets per type