Glasvezel

Glasvezel in mijn wijk: wat nu?

In steeds meer gemeenten wordt glasvezel aangelegd. Je hebt er misschien al informatie over ontvangen. Wat moet je doen als glasvezel ook in jouw wijk komt? Lees hier meer over internet en televisie via glasvezel, de aanbieders en tips om te beslissen of je gaat overstappen.

 1. Glasvezel: wat is dat?

  Glasvezel is een dunne draad van glas, waarover het internet- en televisiesignaal snel en betrouwbaar kan worden verstuurd. In steeds meer gemeenten en wijken wordt glasvezel aangelegd.

  Meer informatie over glasvezel.
 2. Glasvezel in mijn wijk: wat nu?

  Er wordt glasvezel aangelegd in je gemeente of wijk. Hoe gaat dit allemaal in zijn werk en hoeveel tijd kost dit? Wanneer kun je een overstap op een abonnement via glasvezel overwegen?

  Lees hier het stappenplan.
 3. Glasvezel of kabel?

  Wat zijn de verschillen tussen glasvezel en kabel? Welke techniek levert het snelste internet en wie heeft de meeste mogelijkheden om televisie te kijken?

  Lees meer over de verschillen.
 4. Nietige contracten bij verkoop aan de deur

  De Consumentenbond heeft geconstateerd dat veel aanbieders die glasvezelcontracten langs de deur verkopen, nietige contracten gebruiken of hebben gebruikt. Wie een nietig contract heeft, is daar niet aan gebonden. Het inroepen van die nietigheid is een snelle en eenvoudige manier om van het contract af te komen.

  Is uw contract nietig?
 5. Lees alles over veilig internet!

  • Wij geven volop tips voor een veilig gebruik van internet.
  • Als lid kun je ook vragen stellen en antwoorden van anderen lezen.
  Heb je al een account? Log in

Achtergrondinformatie over glasvezel

Meest recente vragen over glasvezel

Meer vragen en antwoorden