icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hoe wij accuboormachines testen

Wij testen jaarlijks accuboormachines. Daarbij checken we uitgebreid hoe goed en makkelijk je  ermee kunt schroeven en boren. Ook meten we het uithoudingsvermogen van de accu en kijken we naar de degelijkheid en veiligheid van de machines. Op deze pagina leggen we uit hoe we testen en hoe onze testoordelen tot stand komen.
Arjen_Oving

Arjen Oving   Expert accuboormachinesBijgewerkt op:6 september 2023

Boren

We boren veelvuldig in hout en metaal, en meten of de gaten juist zijn gemaakt en hoe lang het duurde. Daarbij zorgen we ervoor dat het hout waarin we boren van een vergelijkbare dichtheid is bij elke boormachine.

Ook gebruiken we steeds nieuwe boortjes van exact hetzelfde type per machine. Dit kost behoorlijk wat hout en boortjes per test, maar zo kunnen we de boormachines goed met elkaar vergelijken.

Bekijk welke accuboormachines als Beste uit de Test komen of vergelijk alle boormachines.

Schroeven

We testen met schroeven van verschillende lengtes en diktes en schroeven deze in hout en metaal. Hierbij meten we of de schroef juist in het materiaal geschroefd is, hoe lang dit heeft geduurd en hoeveel energie dat kostte. Daarnaast beoordelen we:

  • Of je op lage snelheid kunt beginnen.
  • Hoe goed de machine reageert op snelheidsveranderingen (indrukken of loslaten trekker).
  • Hoe stabiel de machine is tijdens het schroeven.

Accu en lader

Hierbij testen we hoe lang een accuboormachine kan boren en schroeven op de accu. Dat meten we met een volle accu en met een accu die slechts 15 minuten opgeladen is.

Ook kijken we hoe snel de meegeleverde (snel)lader de accu weer oplaadt. Daarnaast meten we ook de zelfontlading van de accu. Dat is de afname in gebruiksduur wanneer je de machine niet gebruikt. En met een levensduurtest kijken we hoeveel de capaciteit van de accu afneemt als we deze 300 keer opladen en leeg laten lopen.

Gebruiksgemak

Voor het bepalen van het gebruiksgemak voeren we gebruikerstests uit. Verschillende personen beoordelen onder andere de bediening. Zoals linkshandigen en mensen met kleine handen. Hoe goed ligt de boormachine in de hand? Hoe goed kun je de trekker bedienen? En hoe makkelijk kun je het vermogen dat de boormachine dan levert 'controleren'?

Daarnaast wegen zaken als gewicht, stabiliteit en hoe goed de instellingen zijn aangegeven mee. Ook kijken we naar wat er meegeleverd wordt. Accuboormachines met 2 accu's in plaats van 1 scoren beter, en boormachines zonder koffer krijgen minpunten.

Degelijkheid en veiligheid

We koppelen de accuboormachines aan een permanente stroomvoorziening en we laten hem duizenden keren draaien. We simuleren hiermee jarenlang gebruik.Functioneert de boormachine hierna niet meer zoals zou moeten of heeft hij het helemaal begeven? Dan krijgt hij een lager cijfer.

Ook testen we op elektrische veiligheid en brandveiligheid. Is er op de machine niets aan te merken? Dan wegen we de veiligheid niet mee in het testoordeel. Bij een veiligheidsrisico krijgt de boormachine een lager cijfer.

Beste Koop

Bij het bepalen van de Beste Koop gaan we uit van sets met 2 meegeleverde accu's. Zit er maar 1 accu bij? Dan tellen we de kosten van een geschikte losse accu bij de aanschafprijs op. Het model met de beste verhouding tussen de testkwaliteit en de kosten voor een set met 2 accu's wordt Beste Koop. 

Bekijk de beste boormachine of vergelijk alle boormachines

Over onze predicaten

Beste uit de Test
Deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop
Deze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding bij de door ons genoemde richtprijs.

Afrader
Deze producten hebben een slechte kwaliteit.

Lees meer over onze predicaten

Predicaten 900x300