icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Hoe wij accuboormachines testen

Wij testen jaarlijks accuboormachines. In deze test tellen schroef- en boorprestaties, de prestaties van de accu en het gebruiksgemak het zwaarst. Ook kijken we naar de degelijkheid en veiligheid van de machines. Op deze pagina leggen we uit hoe we testen en hoe onze testoordelen tot stand komen.
Arjen_Oving

Arjen Oving , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 10 maart 2023

Boren

We boren in hout en metaal, en meten of het gat correct is gemaakt en hoe lang dit heeft geduurd. Daarbij zorgen we ervoor dat het hout waarin geboord wordt van een vergelijkbare dichtheid is bij elke boormachine.

Ook gebruiken we steeds nieuwe boortjes van exact hetzelfde type per machine. Dat kost uiteindelijk behoorlijk wat hout en boortjes per test, maar zorgt er wel voor dat we de boormachines goed met elkaar kunnen vergelijken.

Bekijk welke accuboormachines als Beste uit de Test komen of vergelijk alle boormachines.

Schroeven

We testen met schroeven van verschillende lengtes en diktes en schroeven deze in hout en metaal. Hierbij meten we of de schroef correct in het materiaal geschroefd is, hoe lang dit heeft geduurd en hoeveel energie dat kostte. Daarnaast beoordelen we:

  • of je op lage snelheid kunt beginnen;
  • hoe goed de machine reageert op snelheidsveranderingen (indrukken of loslaten trekker);
  • hoe stabiel de machine is tijdens het schroeven.

Accuprestaties

Bij de accuprestaties testen we hoe lang een accuboormachine kan boren en schroeven. Dat meten we zowel met een volle accu als met een accu die slechts 15 minuten opgeladen is.

Ook kijken we hoe snel de meegeleverde (snel)lader de accu weer oplaadt. Daarnaast meten we ook de zelfontlading van de accu: de afname in gebruiksduur wanneer je de machine niet gebruikt. En met een levensduurtest kijken we hoeveel de capaciteit van de accu afneemt als we deze 300 keer opladen en leeg laten lopen.

Gebruiksgemak

Voor het bepalen van het gebruiksgemak voeren we gebruikerstests uit. Verschillende personen, zoals linkshandigen en mensen met kleine handen, beoordelen onder andere de bediening. Daarbij kijken we naar aspecten zoals: hoe goed ligt de boormachine in de hand en hoe goed kun je de trekker bedienen en het vermogen dat de boormachine levert ermee 'controleren'.

Daarnaast wegen zaken als gewicht, stabiliteit en hoe goed de instellingen zijn aangegeven mee. Ook kijken we naar wat er meegeleverd wordt: accuboormachines met 2 accu's in plaats van 1 scoren beter, en boormachines zonder koffer krijgen minpunten.

Degelijkheid

We koppelen de accuboormachines aan een permanente stroomvoorziening en we laten hem duizenden keren draaien. We simuleren hiermee jarenlang gebruik. Functioneert de boormachine hierna niet meer zoals zou moeten of heeft hij het helemaal begeven, dan wordt het totaaloordeel hierop afgewaardeerd.

Veiligheid

We testen onder andere op elektrische veiligheid en brandveiligheid. Is er op de machine niets aan te merken? Dan wegen we de veiligheid niet mee in het testoordeel. Bij veiligheidsrisico's wordt het eindoordeel beperkt.

Bekijk de beste boormachine  Vergelijk alle boormachines

Over onze predicaten

Beste uit de Test
Deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop
Deze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding bij de door ons genoemde richtprijs.

Afrader
Deze producten hebben een slechte kwaliteit.

Lees meer over onze predicaten

Predicaten autostoeltjes