icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe test friteuses

Nieuws
|
Wij testten meer dan 25 friteuses die goed verkrijgbaar zijn. De Beste Koop is ruim de helft goedkoper dan de Beste uit de Test. Maar die moet je dan wel gebruiken zonder deksel. Bij enkele friteuses loop je serieus risico op brandwonden als je ze tijdens het frituren wilt bedienen.
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:18 april 2017

patat-in-friteuse

De beste frituurpan uit de test kost meer dan €80. Hij doet het uitstekend, maar dat geldt ook voor de Beste Koop, die minder dan de helft kost. Sterker nog: de frietjes uit de Beste Koop-friteuse krijgen de hoogste waardering van alle friet uit de bijna 50 friteuses die we de afgelopen jaren testten. Maar let op: de Beste Koop krijgt alleen een hoog testoordeel als je zonder de deksel frituurt. Met de deksel erop koelt de olie erg af tijdens het frituren en wordt de deksel gloeiend heet in de buurt van het handvat. Zonder deksel frituren is dus beter voor de friet, maar je hebt er wel een stuk meer bakluchtjes en vetspetters mee.

Bekijk de 13 goed verkrijgbare friteuses die we testten.

Te heet

Er zijn meer friteuses met soortgelijke problemen. Dat een friteuse heet wordt tijdens het gebruik is niet zo'n punt, maar je moet geen risico lopen op brandwonden als je knoppen bedient of handvatten beetpakt. Dat is bij een aantal apparaten dus wel zo en daar krijgen ze dan ook forse puntaftrek voor. De frituurpannen waarbij je de meeste kans loopt op brandwonden, eindigen dan ook ergens onderaan in onze Vergelijker.

Bekijk hoe wij friteuses testen.

Airfryers

Is frituren in olie je te vet? In december 2016 testten we ook meer dan 30 airfryers. Bekijk de beste airfryers.  

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.